Nemzetközi foci

Milliárdos riválist kaphat Dárdai Pál csapata

A kínai befektetők Berlinbe is betennék a lábukat.

Kínai befektetők érdeklődnek egy német klub, a negyedosztályban szereplő FC Viktoria 1889 Berlin iránt.

A Bild című napilap hétfői cikke szerint a kínai befektetők – a francia élvonalbeli OGC Nice többségi tulajdonosai – tíz év alatt 90 millió eurót (28,7 milliárd forint) fordítanának a csapatra.

A klub egyik vezetője, Harald Sielaff vonakodva bár, de elismerte, hogy intenzív tárgyalások zajlanak az érdeklődőkkel, és már csak az utolsó részletek tisztázása van hátra. A megbeszélések eredményét júniusban jelentik be.

A berlini együttes a legutóbbi idényt a Regionalliga északkeleti csoportjának 13. helyén zárta, viszont komoly hagyományokkal rendelkezik, hiszen 1908-ban és 1911-ben is német bajnok volt.

A Leipzig és a Hoffenheim két jó példája annak, mi történhet, ha valaki jön, és hosszú távra tervez. Berlinben is valami új kezdődhet ‒ mondta Sielaff.

A nyitókép a TSG Neustrelitz‒FC Viktoria 1889 Berlin mérkőzésen készült, forrás: youtube.com

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!