Nemzetközi foci

Maradonához és Messihez hasonlították a hűtlen edzőt

Barcelonát választotta a sikercsapat helyett.

A Huesca fennállása során először jutott fel a spanyol élvonalba, Joan Francesc Ferrer Sicilia ‒ becenevén Rubi ‒ vezetőedző ennek ellenére távozik a klubtól és az Espanyol kispadján folytatja pályafutását.

Bosszant, ami történt, mert megújítottam volna a szerződését, de igazság szerint kevés lehetőséget adott nekünk, szinte semennyit – mondta Agustin Lasaosa klubelnök.

Hozzátette, a döntés tulajdonképpen érthető, hiszen a Huesca olyan csapat, amit a játékosok és az edzők is csak ugródeszkának használnak.

Ő katalán, a szakmai stábja Barcelonából származik, szóval, ha az Espanyol ajánlatot tesz, menniük kell. Megértem, mindannyian a labdarúgásban dolgozunk… Várakozással tekintettünk a jövőbe, mert nagyon jól végezte a munkáját, de tudtuk, hogy vannak ajánlatai. Azonban én nagyon gyakorlatias ember vagyok, és úgy gondolom, majd jön helyette más ‒ fogalmazott az elnök.

Egy merész példával kifejtette, olyan ez, mint amikor Alfredo Di Stefano visszavonult, és úgy tűnt, a Real Madridnak ezzel vége, vagy az FC Barcelona és Diego Maradona hasonló esete.

Ha Messi visszavonul, nem tudom, ki fogja pótolni, de aki helyette jön, ugyanolyan jó lesz, vagy még jobb. Az emberek jönnek és mennek, de a klubok maradnak ‒ magyarázta.

A 48 éves Rubi az Espanyol B-csapatának edzője volt 2005 és 2008 között, majd a 2013‒2014-es idény során Barcelonában dolgozott. A La Ligában is próbálkozott, de a Levante és a Sporting Gijón együttesével is kiesett.

nyitókép: youtube.com

Olvasói sztorik