Nemzetközi foci

Hiába a sérülés, Neuer és Boateng is ott lehet a vb-n

A címvédő német válogatott két, sérülésből felépülő kulcsjátékosa, a csapatkapitány Manuel Neuer és a védő Jérome Boateng is egyre jobb állapotba kerül, így akár mindketten ott lehetnek az oroszországi világbajnokságon.

Joachim Löw szövetségi kapitány a 27 fős bő keret kihirdetésekor még azt mondta, a Bayern München kapusára egyelőre negyedik számú hálóőrként számít, csütörtökön viszont már arról beszélt, hogy a futballista állapotát napról napra figyelemmel kísérik, és amennyiben százszázalékos állapotban lesz, ott lesz Oroszországban.

Boateng esetében is hasonló a helyzet, a világbajnok védő ágyéksérülése után várhatóan jövő héten kezdi el az edzéseket. A németek jelenleg az olasz Alpokban lévő Eppenben edzőtáboroznak, és egészen a június 5-én sorra kerülő keretszűkítésig ott készülnek.

Jövő szombaton Klagenfurtban Ausztriával, hat nappal később Olaszországban Szaúd-Arábiával játszanak felkészülési mérkőzést, a világbajnokságon az F csoportban Svédország, a Koreai Köztársaság és Mexikó lesz az ellenfelük.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik