Nemzetközi foci

Őrület: e-mailben mondott nemet Deschamps-nak a PSG csillaga

Így már biztosan lemarad a világbajnokságról.

Adrien Rabiot nem akar tartalék lenni a francia válogatottban a három hét múlva kezdődő oroszországi világbajnokságon. Didier Deschamps szövetségi kapitány szerdán, az edzőtábor első napján elmondta, a Paris Saint-Germain középpályása a hét elején e-mailben közölte vele, hogy nem számíthat rá.

Ajánlat Di Mariának, ez lehet a nyár transzfere
Országot válthat az argentin, új távlatok nyílnak meg előtte.

Az edző múlt csütörtökön hirdette ki 23 fős szűk keretét, illetve a tartalékok 11 fős névsorát. Rabiot mellett például Wissam Ben Yedder, Mathieu Debuchy, Lucas Digne, Alexandre Lacazette, Mamadou Sakho, Moussa Sissoko és Kurt Zouma is csupán utóbbiak közé tartozik.

– Nagyon meglepődtem, hiszen egy fiatal játékosról van szó, csupán néhány válogatottsággal a háta mögött. Megértem a csalódottságát, de meg vagyok győződve, hogy hatalmas hibát követett el. Ha a legmagasabb szinten játszol, nem engedheted meg, hogy az érzelmeid irányítsanak – nyilatkozta a kapitány.

Hozzátette, remélhetőleg ez az időszak segít Rabiot-nak felnőni és felelősen gondolkodni, majd elárulta, nem kizárt, hogy a jövőben ismét meghívja a nemzeti csapatba.

A franciák hétfőn Írországgal, jövő pénteken Olaszországgal, június 9-én pedig az Egyesült Államokkal játszanak barátságos mérkőzést. A június 14-én kezdődő világbajnokságon Ausztráliával, Peruval és Dániával szerepelnek azonos csoportban.

Címlapfotó: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik