Nemzetközi foci

Nincs szükség a legendás Ajax-játékosra

A kiesés után Seedorfnak is távoznia kell.

Nem hosszabbítja meg Clarence Seedorf vezetőedző június végéig szóló szerződését a Deportivo La Coruna, miután az együttes kiesett a spanyol élvonalból.

A klub közleményében Tino Fernández elnök kiemelte, hogy a döntésről személyesen tájékoztatta a holland edzőt, aki „professzionális munkát végzett a csapattal”.

A klubvezető azt is elmondta Seedorfnak, hogy céljuk a feljutás lesz, és ehhez a következő szezonban olyan szakemberre van szüksége a Depornak, akinek a spanyol másodosztályt illetően van tapasztalata.

A 42 éves holland szakember február elején vette át a Depor szakmai munkájának irányítását, a csapat addig 22 bajnoki mérkőzésen 17 pontot gyűjtött, és kieső helyen állt a tabellán. Már Seedorffal a kispadon a hátralévő 16 bajnoki találkozón 12 pontot szerzett az együttes, amely a 18. pozícióban végzett, és 14 ponttal maradt el a már bennmaradó Leganéstől.

A 87-szeres holland válogatott Seedorf játékos-pályafutása során számos európai élcsapatban szerepelt, és ő az egyetlen, aki három különböző együttessel is – Ajax (1995), Real Madrid (1998), AC Milan (2003, 2007) – Bajnokok Ligáját nyert.

Edzőként 2014-ben, az AC Milannál debütált, de néhány hónap után távozott. Később, 2016-ban Kínában dolgozott egy rövid ideig.

nyitókép: DANIEL OTERO / SPAINDPPI / DPPI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!