Nemzetközi foci

Komoly büntetést kaphat az AC Milan

Megszegték a pénzügyi szabályokat.

A pénzügyi szabályok megszegése miatt komoly büntetésekre számíthat az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) az AC Milan, amelynek az Európa Liga-szereplése is kérdéses a következő szezonban.

Az UEFA a pénzügyi fair play megsértése miatt kezdeményezett eljárást az olasz klubbal szemben. A pénzügyi gondokkal küzdő kínai tulajdonosok az elmúlt időszakban próbáltak egyezkedni a kontinentális szövetséggel, de nem jártak sikerrel.

Az ázsiai tulajdonosi kör – amely tavaly áprilisban vásárolta meg a csapatot Silvio Berlusconitól – a múlt nyáron 200 millió eurót költött igazolásokra. Közben pedig 300 milliós kölcsönt vett fel egy amerikai cégtől, melyet októberig kell visszafizetnie.

Az UEFA jelezte, a vizsgálat során az derült ki, hogy a Milan megsértette a pénzügyi egyensúlyra vonatkozó előírásokat, és erősen bizonytalannak látszik a kölcsön finanszírozása és visszafizetése.

A büntetésről az UEFA-nak a klubok pénzügyeit ellenőrző bizottsága dönt majd, korlátozhatja a Milan átigazolási keretét, maximálhatja a játékosok bérét, illetve szűkítheti a csapat keretét az UEFA sorozataiban.

A Milan a hatodik helyen végzett a Serie A-ban, így az Európa Liga főtábláján szerepelhet, ám az is elképzelhető, hogy a kizárás sorsára jut.

nyitókép: Matteo Ciambelli/NurPhoto / AFP