Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo káromkodott és lekoptatta az aláírást kérő gyerekeket

Illúzióromboló sztorit árult el Jerzy Dudek a portugál sztárról.

Jerzy Dudek 2007-től négy éven keresztül játszott a Real Madridnál, így két esztendőt együtt tölthetett Cristiano Ronaldóval, akit 2009-ben igazolt le a királyi gárda. A Liverpool Echo a lengyel kapus önéletrajzi könyvéből szemezgetett izgalmas részleteket és külön kiemelt egy történetet, amit a portugál támadóról írt a korábbi hálóőr.

A 2009-10-es Bajnokok Ligája-idényben a Real kiesett a nyolcaddöntőben a Lyon ellen, Dudek pedig meghívta vendégként a mérkőzésre az ökölvívó világbajnok Dariusz Michalczewskit, aki másnap a madridiak tréningjére is kilátogatott. A bokszolót sokként érte, amikor Cristiano Ronaldo nem állt meg aláírást adni az ott sorakozó gyerekeknek, Dudek pedig számon kérte ezt a támadón.

A bajnoki cím előtt döntött edzőkérdésben a Videoton
Nagy bejelentés várható Székesfehérváron.

Nem a kiba**ott autogramok miatt vagyok itt, hanem a győzelem miatt. Kiestünk a BL-ből a kiba**ott Lyon ellen az előző éjszaka, ez nagyon felba**ott, hagyj egyedül – magyarázta CR a lengyel játékosnak.

Dudek egyébként az említett eseteken kívül rengeteg jót írt a portugálról, például azt, hogy ő a legprofibb labdarúgó, akivel valaha is együtt játszott. Ha az edzés délelőtt 11-kor kezdődött, akkor Ronaldo már 9:15-kor megérkezett az edzőközpontba és az edzés előtt és után is kilencven percet a konditeremben töltött plusz munkával.

Dudek és Cristiano Ronaldo két évig voltak csapattársak. Fotó: AFP / DOMINIQUE FAGET
Olvasói sztorik