Nemzetközi foci

Nainggolan lemondta a válogatottságot

Ő lesz a belga csapat első számú szurkolója.

Honlapunkon már olvashatták korábban, hogy Belgium szövetségi kapitánya, Roberto Martínez kijelölte huszonnyolc fős keretét, ami aztán június 4-én arra huszonhárom játékosra szűkül, akik elutazhatnak az oroszországi világbajnokságra. Óriási meglepetésre a spanyol tréner nem nevezte az AS Romát a Bajnokok Ligája-elődöntőig vezető Radja Nainggolant, mindezt Martínez taiktikai okokkal magyarázta mert szerinte a nemzeti együttes támadóbb szellemben futballozik, mint a Farkasok.

Martínez arról is beszámolt, hogy vasárnap Rómában őszinte beszélgetést folytatott a 29 éves játékossal, amikor közölte vele a döntését.

Dzsudzsák visszatér az NB I-be? Az al-Vahda már meg is találta az utódját
Sajtóhírek szerint nem hosszabbít a magyar játékos az arab együttesnél.

Nem hiszem, hogy Radja az a futballista, akit epizódszerepre is lehet használni – mondta Martínez arra utalva, hogy a belga válogatottban nagy valószínűséggel – taktikai okok miatt – nem lenne kezdő.

Nainggolan négy éve is kimaradt a belgák világbajnoki keretéből, ugyanakkor a 2016-os Európa-bajnokságon kulcsszerepet kapott a negyeddöntőig jutott együttesben. Martínez bejelentése után egy órával a futballista közösségi oldalán tudatta, hogy nem lép pályára többé a válogatottban.

Fájdalmas, hogy el kell fogadnom: nem vagyok elég jó mindenkinek. Mától én vagyok a csapat első számú szurkolója – idézi a 29-szeres válogatott játékost az MTI.

címlapfotó: AFP / LLUIS GENE

AFP / LLUIS GENE
Olvasói sztorik