Nemzetközi foci

Elsírta magát a hős, aki a pokolból az élvonalba vezette csapatát

Amikor mindenki lelépett, Lucarelli maradt és újra felemelte a klubot.

2015 a legendás olasz klub, az AC Parma legsötétebb éve volt: a csapat a Serie A utolsó helyén végzett, csődbe jutott, így a következő szezont a negyedosztályban kezdte. Természetesen a keret kicserélődött, egyetlen kivétellel: a 2008 óta a klubot szolgáló Alessandro Lucarelli maradt és megígérte a drukkereknek, hogy visszavezeti a csapatot az élvonalba.

A negyvenéves csapatkapitány betartotta ígéretét, a Serie B 2017-18-as kiírásának utolsó fordulójában drámai körülmények között a Parma elcsípte a második helyet, így a következő idényt ismét a legmagasabb osztályban kezdi. Hihetetlen, de a legendás olasz klub három év alatt háromszor váltott osztályt, Lucarelli pedig a legnehezebb években is a csapat tagja maradt és mindegyik osztályban rúgott legalább egy gólt.

Eldőlt Griezmann jövője? Dzsudzsák lelép, a PSG beárazta Mbappét
Micsoda nap, micsoda hírek: ami történt, nem pünkösdi királyság.

Tettem egy ígéretet és betartottam – kezdte a könnyeivel küszködve Lucarelli a meccs utáni nyilatkozatát. – Ez egyszerűen nem lehet igaz, ez hihetetlen. Senki nem álmodott ilyen zárásról, a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna ezt. A többiek elkezdtek ünnepelni, aztán hatalmas örömmámort hallottam a lelátóról, nem tudtam, mi történik.

A Parma az utolsó fordulót a harmadik helyről várta, ezért az is kellett a feljutáshoz, hogy az előttük lévő Frosinone ne nyerjen – ez pedig össze is jött, a Foggia a 89. percben egyenlített. Lucarelli egyelőre nem tudja, hogy hogy bevállalja-e a Parmával a Serie A-t, júliusban lesz negyvenegy éves a védő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik