Nemzetközi foci

Egy emberként sír a focivilág Iniesta búcsúszavaitól

Könnyeivel küszködve mondott beszédet a Barcelona távozó csapatkapitánya.

Az FC Barcelona saját nevelésű játékosa, Andrés Iniesta 674 mérkőzés után vasárnap este a Real Sociedad ellen búcsúzott el a katalán klubtól. Mint beszámoltunk róla, a spanyol középpályást a bevonuláskor a vendég játékosok alkotta sorfal és egészen elképesztő látvány, az egész stadiont beborító élőkép fogadta.

A Coutinho remek találatával 1-0-ra megnyert összecsapás végén Iniesta megható nyilatkozattal, sírással küszködve köszönt el a Barcától és a szurkolóktól.

Nikolics varázsolt: gólja után klasszis gólpasszt adott – VIDEÓ
A magyar támadó két perc alatt kétszer villant.

Ez nagyon nehéz nap számomra, de büszkeséggel tölt el az itt töltött huszonkét év, megtiszteltetés volt ezt a címert viselni és érte küzdeni. Számomra ez a világ legjobb klubjának a címere. Köszönöm a társaknak is, mindannyian hiányozni fogtok, és természetesen köszönöm a szurkolóknak a szeretetet, amit már az első naptól gyerekként megkaptam. Köszönöm az elmúlt hónapot is, azt, hogy kértétek a maradásom, és hogy így búcsúztattok. Mindig ott lesztek a szívemben. Végezetül pedig,  visca el Barca, visca Catalunya és visca Fuentealbilla – idézi a Marca a 34 éves legenda szavait.

Iniestát a 81. percben cserélte le Ernesto Valverde vezetőedző, a drukkerek pedig attól a perctől kezdve egészen a meccs végéig csak az ő nevét skandálták. Egyelőre még nem tudni, hogy a spanyol klasszis hol folytatja pályafutását, a lehetséges célállomások között Kína, Japán és a Manchester City szerepel.

Sergio Ramos, a Real Madrid futballistája sem feledkezett meg a nagy búcsúzókról: a hétvégén Gigi Buffon, Andrés Iniesta és Fernando Torres is utoljára lép(ett) pályára a csapatában. Így köszönt el tőlük.

címlapfotó: LOLA BOU / Anadolu Agency / AFP

Iniesta utoljára emelte magasba a bajnoki trófeát. Fotó: AFP / LLUIS GENE