Nemzetközi foci

Nem bírod ki sírás nélkül Buffon búcsúlevelét

Ha Juventus-drukker vagy, ha nem, ezek a sorok megérintenek.

Mint ismert, csütörtök délelőtt a Juventus legendás kapusa, Gianluigi Buffon bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja a csapatot, így a Verona elleni hétvégi bajnokin vívja pályafutása utolsó tétmérkőzését a torinóiak színeiben. A hálóőr tizenhét év után távozik a „zebráktól”, péntek este pedig megható levéllel búcsúzott a drukkerektől a saját közösségi oldalán.

Zidane már nyíltan beszél Neymarról; Iniesta mindenkit átver?
Erős a pénteki kínálat, mutatjuk a kihagyhatatlan híreket.

6111 nap. 6111 pillanata a tiszta szenvedélynek, örömnek és könnynek, vereségnek és győzelemnek. Köszönetet szeretnék mondani, köszönetet szeretnék mondani mindnyájatoknak, mivel hozzájárultatok ahhoz, hogy az életem a fekete-fehér mezben különleges legyen minden egyes pillanatban.

Egy élet, ami a második bőrömmé vált. Egy bőr, amit viseltem, szerettem és tiszteltem, őriztem, minden erőmmel vigyáztam rá. Holnap az utazás véget ér. A könyv utolsó fejezete, amit együtt írtunk. Az érzelem mély, majdnem elsöprő. Új utazás kezdődik, új fejezet, ami elkerülhetetlen.

A Juventus egy család. Az én családom. Mindig szeretni fogom, mindig köszönetet mondok és mindig az otthonomnak fogom hívni. Rengeteget adott nekem. Mindent. Egyértelműen többet, mint amennyit én adtam.

Buffon hozzáteszi, meg kell tanulnia más szemmel nézni a jövőt, új kihívások várnak rá. Az olasz kapus felidézi, hogy amikor először jött a Juventus stadionjába még nagyon fiatalon, kerékpárral érkezett, holnap képletesen el akar sétálni onnan, hogy megízlelhessen minden egyes pillanatot, hogy érezze az elválás fájdalmát.

Szeretnék élvezni minden elköszönést, megízlelni minden érzelmet. Felismerni, hogy mindig közel leszek ahhoz a helyhez, amelyet otthonomnak tartok. Örökké! És búcsúzni minden csapattársamtól és barátomtól, akikre mindig a testvéreimként gondolok majd. A végsőkig! Örökké a tiétek! Gianluigi Buffon.

címlapfotó: AFP / MARCO BERTORELLO

6111Seimilacentoundici giorni. Semilacentoundici attimi di pura passione. Di gioia, di pianti, di sconfitte e di…

Közzétette: Gianluigi Buffon – 2018. május 18.

Olvasói sztorik