Nemzetközi foci

Griezmannt a Barcelonáról kérdezték: „Nem ez a legalkalmasabb pillanat”

Továbbra is napirenden van az Atlético-sztár klubváltása.

Antoine Griezmann, az Atlético Madrid labdarúgója az Európa Liga döntőjében szerzett két gólja, valamint csapata 3-0-s győzelmét követően azt mondta, hogy tartozott ennyivel edzőjének, Diego Simeonénak. A spanyolok francia kulcsembere az Olympique Marseille elleni sikert követően utalt arra, hogy két évvel ezelőtt, a Real Madrid ellen tizenegyespárbajban elbukott Bajnokok Ligája-fináléjában büntetőt hibázott a második félidőben.

– Ez volt az álmom, hogy a csapattársaimmal és Simeonéval megnyerjem a trófeát – jelentette ki a 27 éves Griezmann.

Hozzátette: nagyon sokat tanult az argentin szakembertől, akivel négy éve dolgoznak együtt.

– Ő még jobb játékost csinált belőlem, a világ egyik legjobbját. Remélem, még sok trófeát nyerek – mondta a francia szélső, akinek nyári klubváltásáról – az FC Barcelona lenne a következő állomás – az elmúlt hetekben gyakran írt a spanyol sportsajtó. Griezmann a lyoni döntő után azt mondta: nem ez a legalkalmasabb pillanat, hogy a jövőjéről beszéljen.

– Most inkább szeretném kiélvezni a pillanat, és ünnepelni a szurkolóinkkal – fogalmazott.

Griezmann kifejtette, amikor 14 évesen elhagyta az otthonát, hogy a Real Sociedadban folytassa pályafutását, minden erejével a labdarúgásra összpontosított.

– Volt részem örömben és szenvedésben, de nagyon boldog vagyok – mondta a francia csatár, aki 2005-től kilenc éven át játszott a baszk együttes korosztályos, majd felnőtt csapatában.

– Ez több mint egy trófea – szögezte le Simeone.

Az Atlético edzője szerint a győzelem visszaigazolása annak a következetes, elhivatott és sok munkának, amit az elmúlt években végeztek. Az Atlético Madrid harmadszor (2010, 2012, 2018) nyerte meg a második számú európai kupasorozatot, és másodszor Simeone irányításával, akivel az elmúlt években kétszer (2014, 2016) kapott ki a BL-döntőben a Real Madridtól.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik