Nemzetközi foci

Griezmann jelentette a különbséget, EL-győztes az Atlético Madrid

A francia támadó duplázott a Marseille elleni fináléban.

Európa Liga, döntő

Olympique Marseille – Atlético Madrid 0-3 (0-1)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais. Játékvezető: Kuipers (holland).
Marseille: Mandanda – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Thauvin, Anguissa, Payet (Maxime López, 32.), Sanson, Ocampos (N’Jie, 55.)– Germain (Mitroglu, 74). Vezetőedző: Rudi Garcia.
Atlético: Oblak – Vrsaljko (Juanfran, a szünetben), Gimenez, Godin, Hernandez – Koke, Saul, Gabi, Correa (Thomas, 88.) – Diago Costa, Griezmann (F. Torres, 90.). Vezetőedző: Diego Simeone.

Gólszerzők: Griezmann (21., 49.), Gabi (89.)

Szerda este rendezték az Olympique Marseille–Atlético Madrid Európa Liga-döntőt, amelyet sokan a Bajnokok Ligája-finálé felvezetéseként értékeltek. A franciáknál Rolando, a madridiaknál pedig Vitolo hiányzott a meccsről, valamint Diego Simeone vezetőedző is csak a lelátóról figyelhette csapatát eltiltás miatt a lyoni döntőn.

Nem kellett sokat várni az első ziccerre, már a negyedik percben könnyedén gólt szerezhetett volna Dimitri Payet indításából Germain, de tizenegy méterről fölé rúgta a támadó. A túloldalon az első igazi helyzetet rögtön gólra váltotta az Atléti, Anguissa óriási hibájára lecsapott Griezmann, aki így egy az egyes szituációba került a kapussal és nem hibázott, 0-1 – ide kattintva megnézheted a gólt.

A 32. percben újabb csapás érte a franciákat, lesérült a csapat húzóembere és csapatkapitánya, Payet, a középpályás sírva hagyta el a pályát, még Griezmann is vigasztalta honfitársát – itt megtekinthető a jelenet.

A következő izgalmas jelenetre a második félidő elejéig kellett várni, ez pedig egy újabb spanyol gól volt. Griezmannt ezúttal Koke hozta ziccerbe egy remek passzt követően, a francia támadót pedig nem hiába akarja megszerezni a Barcelona, ezt a helyzetét is magabiztosan kihasználta, 0-2.

Érdekesség, hogy az utolsó három Európa Liga-döntőben mindig lőtt gólt francia játékos: 2016-ban Kevin Gameiro, 2017-ben Paul Pogba, ezúttal pedig Griezmann.

Griezmann volt a döntő hőse. Fotó: AFP / Philippe DESMAZES

Kétgólos Atléti-előnynél szinte már borítékolható volt a végső győzelem is, hiszen Simeone csapata ezúttal is fegyelmezetten és kőkeményen védekezett, a Marseille alig-alig tudott helyzetet kialakítani. Amikor pedig gólhelyzetbe kerültek a franciák, vagy nem voltak elég higgadtak, vagy elpártolt mellőlük a szerencse, mint például a 82. percben, amikor Mitroglu fejese a kapufán csattant.

A kegyelemdöfést a 89. percben Gabi adta meg, a spanyol középpályás Koke passzából lőtte ki a jobb alsót kilenc méterről kissé jobb oldalról, 0-3.

Az Atlético Madrid megérdemelten és simán nyerte meg a döntőt.

Olvasói sztorik