Nemzetközi foci

Az Európa-bajnokság hőse lemarad a vébéről

A portugálok bő keretébe sem került be.

Fabio Coentrao, és a két éve Európa-bajnoki aranyérmes Renato Sanches sem szerepel a portugál válogatott bő, 35 fős világbajnoki keretében.

Fernando Santos szövetségi kapitány 35 fős listát tett közzé, amelyen hét olyan játékos neve nem szerepel, akik 2016-ban aranyérmesek lettek a franciaországi kontinensbajnokságon.

A legnevesebb hiányzó a 20 éves Sanches, aki a kimaradó hét labdarúgó közül a döntőben egyedül volt a kezdőcsapat tagja, majd a torna legjobb fiatal játékosának választották.

A középpályás két évvel ezelőtt 35 millió euróért került a Bayern Münchenhez, amely tavaly nyáron egy szezonra kölcsönadta őt a Swansea Citynek, de szinte végig sérült volt.

A 30 éves Fabio Coentrao nagy valószínűséggel kerettag lett volna, de a Real Madrid védője – aki az elmúlt szezonban a Sporting CP kölcsönjátékosa volt – arról tájékoztatta Fernando Santost, hogy fáradtság miatt nem tudna a követelményeknek megfelelni. A szakember ezután nem számított az 52-szeres válogatott játékosra.

A keretben természetesen ott van a Real Madrid ötszörös aranylabdása, Cristiano Ronaldo.

A portugálok a vébé előtt Tunézia, Belgium és Algéria csapatával játszanak felkészülési mérkőzést, a június 14-én kezdődő oroszországi tornán pedig sorrendben a spanyol, a marokkói és az iráni együttessel mérkőznek meg a csoportszakaszban.

fotó: AFP / Ian KINGTON

Olvasói sztorik