Nemzetközi foci

Példátlan?! Bajnoki arany esetén sem kap érmeket a Legia

Nem ünnepelhet Poznanban a varsói együttes.

A lengyel rájátszás utolsó fordulójában dől csak el, hogy a Legia Warszawa vagy a Jagiellonia ünnepelhet-e bajnoki aranyérmet. A varsóiak a Lech Poznan otthonába látogatnak, míg a rivális a Plockot fogadja.

Az Ekstraklasa Lengyel Bajnokság beszámolójából ugyanakkor kiderül: amennyiben Nikolics Nemanja korábbi klubja végez a tabella élén, nem kap aranyérmet Poznanban, sőt, nem is ünnepelhet. Mutatjuk a részleteket:

– A Lech Poznań vezetése már vasárnap jelezte, hogy a biztonságra tekintettel nem járulnak hozzá ahhoz, hogy amennyiben a Legia lesz a bajnok, akkor a varsóiak átvehessék a kupát és a medálokat. Egyszerűen arról volt szó, hogy a Lech nem akarja látni az ünneplő légiásokat a saját stadionjában.

– Ma a Legia vezetése felvetette, hogy legyen a meccs Varsóban, amibe sem a Lech, sem az Ekstraklasa nem egyezett bele.

A döntés tehát úgy szól, hogy amennyiben a Legia megnyeri a bajnokságot, akkor éjszaka Varsóban lesz az ünnepség. A kérdés csupán az, hogy a 2 ezer Poznanba ellátogató szurkolót bevárják-e?

Amennyiben a Jagiellonia lesz a bajnok, akkor ott azonnal megkezdődik az ünneplés, helikopterrel leszállítják a kupát Bialystokba.

Eldőlt: a Legia nem ünnepelhet Poznańban!A Lech Poznań vezetése már vasárnap jelezte, hogy a biztonságra tekintettel…

Közzétette: Ekstraklasa Lengyel Bajnokság – 2018. május 15.

címlapkép: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik