Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szalai Ádám újra a BL-ben: a csatár még mindig hitetlenkedik

Elismerően ír a német lap a csatárról, aki visszatérhet az elitbe.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Szalai Ádám hétvégén gólt szerzett a Hoffenheim színeiben, a győzelemnek köszönhetően pedig biztossá vált, hogy Bundesliga harmadik helyén záró klub a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében mutathatja meg magát. Ez az egyesület fennállásának eddigi legnagyobb sikere. A harmincéves magyar csatár a Kicker hasábjain értékelt.

– Még mindig nagyon nehéz elhinni, ami velünk történt… Az eddigi pályafutásom során sok szép pillanatot átéltem már, gondolok itt például arra, amikor a Schalke színeiben dupláztam a BL-ben. Vagy az is óriási élmény volt, amikor 2016-ban a magyar válogatottal hosszú idő után újra az Európa-bajnokságon szerepelhettünk.

Boldoggá tenni a szurkolókat

– Már most nagy nyomás van rajtunk, hiszen sok embert tehetünk boldoggá. Ha ez sikerül, akkor látod, hogy a drukkerek megőrülnek, és olyat élnek át, amit korábban még sohasem, ez a legnagyobb öröm egy futballista számára.

Szalai Ádám és a szurkolók. Fotó: Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA / AFP

A Kicker kiemeli: tavaly Szalai Ádám szerződését 2019 nyaráig hosszabbították meg a vezetők, ennek ellenére várható, hogy a mostani átigazolási szezonban csatárfronton erősít a Hoffenheim. Ám ahogy a lap fogalmaz: „Szalai jó eséllyel pályázik arra, hogy karrierje során másodszor is megmutassa magát a királyi elitben, azaz a Bajnokok Ligájában.”

címlapkép: UWE ANSPACH / DPA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik