Nemzetközi foci

Októberben megbukott kokainnal, mégis ott lesz a vb-n

Továbbra is bíznak benne…

Jelölték a perui válogatott világbajnoki keretébe a féléves eltiltását másfél hete letöltő Paolo Guerrerót. A brazil Flamengo 34 éves támadója – korábban szerepelt a Bayern Münchenben és a Hamburgban is – május 6-án, az Internacional elleni bajnoki mérkőzésen tért vissza, azok után, hogy tavaly októberben, az argentinok elleni vb-selejtezőt követően adott mintájában kokainszármazékot találtak, s emiatt eltiltották.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) előbb egy évre függesztette fel a játékjogát, de később megfelezte a büntetést, amely május 3-án járt le.

A perui szövetség a Twitter-oldalán jelentette be: képviselői Brazíliába utaznak, hogy „meglátogassák a beválogatott Guerrerót”, és elkészítsék a hivatalos fotókat, illetve levegyék a méreteket a felszereléshez.

Guerrero ügye ugyanakkor még nem zárult le véglegesen, mivel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) súlyosbításért, míg a játékos felmentésért fellebbezett korábban a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), ahol a 84-szeres válogatottat, a nemzeti csapat kapitányát két hete hallgatták meg – írja az MTI.

Peru az oroszországi vb-n Dániával, Franciaországgal és Ausztráliával szerepel egy csoportban.

Nyitókép: AFP/HECTOR RETAMAL

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!