Nemzetközi foci

Messi kiutálja a vb-keretből az egyik legnagyobb argentin sztárt?

Bombameglepetést tartogat a dél-amerikai keret.

Nemzetközi sajtóhírek szerint hiába fut nagyszerű szezont az Inter Milan színeiben Mauro Icardi, az argentin zseni lemarad a nyári világbajnokságról. A 25 éves csatár huszonnyolc bajnoki találatnál és egy gólpassznál jár milánói színekben, de úgy tűnik, Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzálo Higuaín és Paulo Dybala mellett nem jut neki hely a dél-amerikai támadószekcióban.

Minderről Hernán Crespo beszélt az olasz Gazzetta dello Sportnak, az egykori ikon pedig még egy indokot említett, amiért Icardi kiszorul(hat). A 42 éves világsztár szerint az Inter ásza nem tartozik Messi közvetlen baráti köréhez, ezért a válogatott meghívóról is lecsúszhat.

– Meglátásom szerint a büntetőterületen belül nincs még egy olyan jó csatár a világon, mint Icardi. Ha hozzákerül a labda, egyszerűen életveszélyes. A mostani argentin válogatott ugyanakkor egy mágikus kör köré épül, Icardi pedig nem része ennek, éppen ezért Oroszországba sem utazhat.

Meglátásom szerint Argentínának szüksége lenne egy olyan játékosra, mint Mauro, de Jorge Sampaoli (- a válogatott szövetségi kapitánya) és Leo Messi másképpen vélekedik

– fogalmazott Crespo.

Messi miatt marad le Icardi a vébéről? Fotó: MARCO BERTORELLO / AFP

címlapkép: DOUGLAS MAGNO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik