Nemzetközi foci

Még mindig nincs meg az olaszok negyedik BL-indulója

Az utolsó forduló rangadójára maradt a döntés.

A 37. forduló mérkőzéseivel folytatódott vasárnap az olasz Serie A.

A Nagy Ádámmal a kispadon kezdő Bologna Verdi tizenegyesével szerzett vezetést a Chievo ellen – a korán szerzett előny a második félidő elejéig tartott ki: ekkor egyenlített a Chievo. A magyarját végig a kispadon tudó hazai együttes végül pont nélkül maradt: 2-1-re nyert a kiesés ellen harcoló vendég csapat.

A kora délutáni találkozók közül a Crotone–Lazióra figyeltek leginkább: a vendégek egy győzelemmel bebiztosíthatták BL-indulásukat. A kiesőjelölt azonban nem adta magát könnyen: Lulic 17. percben jegyzett büntetőjére a 29. minutumban Simy máris válaszolt. Sőt, egy óra elteltével Ceccherini góljával már a hazaiak vezettek. A hajrában Milinkovics-Szavics egyenlített, 2-2 lett a vége.

Továbbra sem dőlt el a negyedik hely Fotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

Döntetlenjével a Lazio továbbra is negyedik, 72 pontja van, míg a szombaton pont nélkül maradó Internazionale 69 egységgel követi az ötödik helyen. Az utolsó körben Lazio–Inter rangadót rendeznek: ha a rómaiak pontot szereznek, akkor biztosan a legjobb négy között végeznek, de egy győzelemmel az Inter csípi meg a negyedik pozíciót – utóbbi esetben a milánói együttes indulhatna a 2018–2019-es Bajnokok Ligájában a Juventus, Napoli, AS Roma trió mellett.

Serie A, 37. forduló

Bologna–Chievo 1-2 (1-0)
Crotone–Lazio 2-2 (1-1)
Fiorentina–Cagliari 0-1 (0-1)
Torino–Spal 2-1 (0-1)
Verona–Udinese 0-1 (0-1)
Atalanta – AC Milan 1-1 (0-0)
AS Roma – Juventus 0-0
Sampdoria–Napoli 0-2 (0-0)
Szombaton játszották:
Benevento–Genoa 1-0
Internazionale–Sassuolo 1-2

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik