Nemzetközi foci

Nagy fogás előtt áll a Tottenham

Még meg sem érkezett, máris sztárként kezelik.

Az Ajax középpályását, Hakim Ziyech-et nézte ki magának a Tottenham, egyesek pedig már rögtön Christian Eriksennel említik egy lapon, aki éppen a hollandoktól érkezett még 2013-ban. A 25 éves marokkói az idei Eredivisie szezon egyik legjobb játékosa, 34 meccsen 9 gólt szerzett, 17 alkalommal pedig az előkészítő szerepét vállalta, utóbbival egyébként első helyen áll a bajnokságban.

A Calciomercato hozta le a hírt a Spurs érdeklődéséről, nem csoda tehát, hogy egyből el is kezdődtek az összehasonlítgatások Eriksennel, aki nagyjából hasonló pozícióban játszik. Ziyech képességeire egyébként a legtöbben a Manchester United elleni Európa Liga-döntőben figyeltek fel, ráadásul első amszterdami évében máris egy ilyen rangos meccsen léphetett pályára.

Ami pozitív lehet Ziyech számára, hogy pont az előző nyáron távozott a Spurshöz egykori csapattársa, Davinson Sanchez, aki bele tudott rázódni a Premier League stílusába, ez pedig talán a marokkói számára is döntő érv lehet, ha netán már az ajánlatról lenne szó.

Hakim Ziyachot lehet, hogy ősztől már fehér mezben láthatjuk. – Fotó: MIGUEL RIOPA / AFP

Címlapkép: Olaf KRAAK / ANP / AFP

Olvasói sztorik