Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hétköznap lesznek a PL, a La Liga, és a Bundesliga meccsek?

Hétvégén rendezik a nemzetközi kupát? Forradalmi változás jön!

Megtartotta utolsó meccs előtti sajtótájékoztatóját az Arsenal trénereként Arséne Wenger, aki hétvégén a Huddersfield ellen búcsúzik. A francia edző azonban nem csak erről a találkozóról is beszélt, hanem egy Bajnokok Ligájához hasonló európai szuperligát is szóba hozott, ami szerinte a nagyon közeli jövőben megvalósul. És hogy mi ennek a szuperligának a lényege?

  • a fordulóit hétvégenként rendezik
  • a topbajnokságok  a hétköznapokra költöznek, így például a Premier League is, ami Wenger szerint 16 csapattal lenne optimális
Zidane nyilatkozata a Neymar-transzfer előszobája lehet?
Előkészülőben a nyár átigazolási bombája.

Utóbbi Wenger szerint azért lenne fontos, hogy jól fogyjanak a jegyek, hiszen a BL-belépőket már nem olyan könnyű eladni. A tréner úgy látja, a közös bevételek elosztása sok problémát vet fel a nagy és a kis klubok között, a topcsapatoknál pedig lassan elérkezik az idő, amikor felteszik a kérdést, hogy „miért osztozunk egyformán a pénzen, ha a ti meccsetek kevésbé érdekli a nézőket?”

A The Guardian az összefoglaló cikkében megjegyzi, Wenger közeli viszonyt ápol a FIFA- és UEFA-vezetőkkel, így könnyen lehet, hogy az ő ötleteiket mondta el.

címlapfotó: AFP / Fabrice COFFRINI

Wenger új szuperligáról beszélt. Fotó: AFP / Lindsey PARNABY
Olvasói sztorik