Nemzetközi foci

Sérüléshullám: ők lehetnek a vébé nagy hiányzói

Több nagyágyú szövetségi kapitánya sincs könnyű helyzetben: világsztárok sorsa bizonytalan.

Bő egy hónap és elrajtol a 2018-as oroszországi világbajnokság: a torna nyitómérkőzésére június 14-én kerül sor, míg a döntőt július 15-én rendezik.

Aggasztó hír, hogy több világklasszis játékos az elmúlt hetekben/hónapokban dőlt ki sérülés miatt, miközben helyük szinte biztos lett volna az utazó keretben. Összeállításunkban egy csokorba szedtük, kik lehetnek a világbajnokság legnagyobb hiányzói.

Akiket biztos nem láthatunk Oroszországban

  • Laurent Koscielny (Franciaország)

Az Arsenal FC és a francia válogatott 32 éves sztárja még az Atlético Madrid elleni EL-elődöntő visszavágóján sérült meg – elszakadt az Achillesze. A nemzeti válogatott hivatalos közleményben erősítette meg: Koscielny nem lesz ott a világbajnokságon.

A francia szövetség videóban köszönt el Koscielnytől, aki a vébé után mondta volna le a válogatottságot…
  • Alex Oxlade-Chamberlain (Anglia)

A Liverpool színeiben egyre biztatóbb formát mutatott az angol játékos, ám az AS Roma elleni BL-elődöntőben térdszalag-sérülést szenvedett. A vébéje már biztosan ugrott, a „vörösök” abban bíznak, hogy az új szezon kezdetére újra bevethető lesz a középpályás.

Chamberlain lemarad a vébéről. Fotó: Oli Scarff
  • Danilo Pereira (Portugália)

Az FC Porto 26 éves védekező középpályása áprilisban szenvedett Achilles-sérülést, emiatt biztosan lemarad a nyári tornáról.

  • + 1 Zlatan Ibrahimovic

Bár sokáig úgy tűnt, van esély arra, hogy a válogatottól való visszavonulása ellenére játékosként a vébé miatt visszatér a svéd csapatba Zlatan Ibrahimovic, a remények azonban nemrégiben szertefoszlottak. A svéd szövetség hivatalos közleményt adott ki, melyben megerősítették: Ibra nélkül utaznak a világbajnokságra.

Ibrahimovic nem tér vissza a válogatottba. Fotó: AFP/ANDREW SURMA/NURPHOTO
  • + 2 Karim Benzema (Franciaország)

A Real Madrid sztárja régóta rossz viszonyt ápol a francia kapitánnyal, Didier Deschamps-pal, így Benzema biztos, hogy az orosz vébéről is lemarad.

A nagy kérdőjelek

  • Jerome Boateng (Németország)

A Bayern München ásza még a Real Madrid elleni BL-elődöntőben dőlt ki, combizom-sérülést szenvedett. Várhatóan négy-hat hetet kell kihagynia, így egyelőre nagy kérdés, ott lehet-e Oroszországban.

  • Dani Alves (Brazília)

A PSG brazil világsztárja kedden sérült meg a francia kupadöntőben, Brazília pedig aggódik, hogy ugrott Dani Alves vébéje. A klub hivatalos tájékoztatást még nem adott a pontos diagnózisról, de nem kizárt, hogy a bekk térdszalag-szakadást szenvedett…

  • Michy Batshuayi (Belgium)

A Borussia Dortmund játékosa német bajnoki mérkőzésen szenvedett bokasérülést, az már korábban eldőlt, hogy emiatt a klubszezonja véget ért. Az továbbra is erősen kérdéses, ott lehet-e júniusban a belga válogatott utazó keretében.

Batshuayi (jobbra) oroszországi játéka erősen kérdéses… Fotó: HANDOUT KETCHUM / BELGA MAG / BELGA / AFP

Akiknél egyre közelebb a visszatérés, de….

  • Neymar

A brazil zseni még év elején szenvedett bokasérülést, Brazíliában végezte hosszú rehabilitációját, de a napokban visszatért Párizsba. Arról, hogy mikor lesz újra bevethető tétmérkőzésen, pontos információ nincs, de Neymar aligha marad le a kontinensviadalról.

Neymar: közel a visszatérés?! Fotó: AFP/DAMIEN MEYER
  • Sergio Agüero (Argentína)

A Manchester City sztárja áprilisban szenvedett térdsérülést, ezt követően eldőlt, hogy klubszezonja véget ért. Az orvosok ugyanakkor abban még bíznak, hogy a világbajnokságra sikerül összedrótozni a gólerős csatárt.

  • Manuel Neuer (Németország)

Hét hónap kihagyás után néhány napja ismét teljes értékű edzésmunkát végez a Bayern Münchennél Manuel Neuer. A bajorok mestere, Jupp Heynckes ugyanakkor elárulta: a hálóőr a szezon hátralévő két találkozóján nem kap lehetőséget – így sem a Stuttgart elleni szezonzárón, sem pedig a Frankfurt elleni kupadöntőn nem védheti a müncheniek kapuját.

A lábközépcsont-törés után visszatérésre készülő klasszis pár nappal ezelőtt úgy fogalmazott: a vébéről még nem mondott le, de elképzelhetetlen számára, hogy: „egy nagy tornán részt vegyek meccsrutin nélkül.” Kérdés, hogy dönt Joachim Löw és a Nationalelf szakmai stábja…

Újra munkában a Bayern kapusa

címlapkép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA / AFP

Olvasói sztorik