Nemzetközi foci

Ligacsúcsot döntött a City, botlott a Chelsea és az Arsenal

Három gólt lőtt a City, a Leicester otthonában vérzett el Wenger csapata a Premier League-ben.

Négy elhalasztott találkozót pótoltak be szerda este a Premier League-ben, hármat a 31. fordulóból, egyet pedig a 31. körből.

A Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért harcoló Chelsea a Huddersfieldet fogadta, amely már egy ponttal bebiztosította volna a bennmaradást. Ez pedig óriási meglepetésre össze is jött a vendégeknek, Depoitre ugyanis az 50. percben kihasználta a védők és a kapus ügyetlenkedését, Fábregasék erejéből pedig már csak egyenlítésre futotta. Az a gól azonban nem akármilyen körülmények között jött össze, a felszabadítani igyekvő Huddersfield-védő ugyanis fejbe rúgta Marcos Alonsót, akiről így a hálóba pattant a labda.

Vicces góllal egyenlített a Chelsea

A King Power Stadionban már sem a hazai Leicester, sem a vendég Arsenal számára nem volt tétje a meccsnek, ennek ellenére élvezetes kilencven percet játszottak a felek. A „rókák” szereztek vezetést a 14. percben, majd egy perccel később Mavropanoszt kiállította a játékvezető, így már emberhátrányba is került az Arsenal. A vendégek azonban nem adták fel, Aubameyang révén még egyenlítettek, de a szünet után Vardy és Mahrez eldöntötte a három pont sorsát.

Mahrez találata

Titokban tárgyal a Real Madrid az új szupersztárral; Szalah már búcsúzik?
Szerdán is csak kapkodtuk a fejünket: itt a Top 5 hír.

Tizennyolc perc alatt három gólt is láthattak a nézők a Manchester City–Brighton összecsapás első félidejében, a hazaiak második találata pedig bekerült a Premier League történelmébe, Bernardo Silva ugyanis a City 104. találatát szerezte a bajnokságban, ami az 1992-ben létrehozott rendszer óta a legtöbb egy szezon alatt. A végeredményt Fernandinho állította be a 72. percben, a City ha behúzza az utolsó meccsét, eléri a száz pontot, de Guardiola csapatának jelenlegi 97 pontja már most is rekord a PL történetében.

Silva történelmi gólja

A Tottenham gól nélküli első játékrész után a másodikban végül felőrölte a Newcastle-t, ki más szerezte volna a győztes találatot, mint Harry Kane.

Kane gólja

címlapfotó: AFP / Paul ELLIS

Premier League, 31. forduló

Leicester City–Arsenal 3-1 (1-0)
Manchester City–Brighton & Hove Albion 3-1 (2-1)
Tottenham Hotspur–Newcastle United 1-0 (0-0)

Premier League, 35. forduló

Chelsea–Huddersfield Town 1-1 (0-0)

Olvasói sztorik