Nemzetközi foci

Besokallt az Atlético, hivatalos közleményben ment neki a Barcelonának

Griezmann-ügy.

Hónapok óta téma, hogy a Barcelona kivásárolja szerződéséből az Európa Liga-döntőre készülő Atlético Madrid klasszisát, Antoine Griezmannt.

A kisebbik madridi klubnak elege lett abból, hogy már a Barcelona részéről is nyilatkozatok jelennek meg játékosukkal kapcsolatban – Miguel Ángel Gil Marín ügyvezető igazgató ennek kapcsán az alábbi közleményt tette közzé a klub hivatalos honlapján.

Elegünk van a Barcelona hozzáállásából. Az, ahogy egy elnök, játékos és vezetőségi tag így beszél egy élő szerződéssel rendelkező labdarúgó jövőjéről, ráadásul néhány nappal egy európai kupadöntő előtt, abszolút tiszteletlen az Atlético Madriddal és szurkolóival szemben.

Az álláspontunk teljesen egyértelmű, és számtalan alkalommal hangoztattuk is ezt a nyilvánosság előtt: soha nem tárgyaltunk Griezmann eladásáról, és nincs is szándékunkban ilyesmi.

Személyesen közöltem a Barcelona elnökével néhány hónappal ezelőtt, hogy a játékosunk nem eladó.

Ekkor azt is tudtára adtam, hogy ez a magatartás sérti a versenyt, hiszen a Barcelonával sokáig a bajnoki címért harcoltunk, miközben nyomást gyakoroltak a csapatunk egyik legfontosabb tagjára. Azt is elmondtam, ha a nyomás hatására Griezmann felbontja a szerződését, akkor az Atlético kártérítést fog követelni a Barcelonától a helytelen viselkedés miatt.

Ami elég, az elég. Bízom benne, hogy ez a közlemény eléri célját, és mi, Atlético-szurkolók úgy készülhetünk a döntőre, ahogy szeretnénk.

Griezmannt nem adja el az Atlético Fotó és címlapfotó: Manuel Blondeau/AOP Press/DPPI/AFP
Olvasói sztorik