Nemzetközi foci

Zidane: emberelőnyben rosszabbak voltunk

A Real Madrid edzője győzni szeretett volna.

A bajnok FC Barcelona vasárnap is megőrizte veretlenségét, mivel 2-2-t játszott házigazdaként a Real Madriddal a spanyol élvonal 36. fordulójának rangadóján.

Jó meccset láttunk, boldog lehet, aki eljött, és látta. Nem tudom, hogy az egyik csapat többet érdemelt-e, mint a másik ‒ kezdte Zinédine Zidane, a vendégek vezetőedzője, aki tehát igazságosnak tartja a döntetlent.

Hozzátette, a Barcelona‒Real Madrid meccs mindig fontos a tabella szempontjából, ezúttal viszont nem volt, majd gratulált a katalánoknak ahhoz, amit a mostani idényben elértek.

Zidane úgy fogalmazott, egyértelműen csalódott, amiért nem nyertek, mert több lehetőségük is volt újabb gólokat szerezni, leginkább az első félidőben.

Végül döntetlen lett, amin már nem tudunk változtatni, a Barcelona pedig minden bizonnyal veretlenül zárja a bajnokságot. Szerettem volna, ha nyerünk, de a tétnélküli El Clasicón is nagyszerű játékot láttunk ‒ folytatta.

Megjegyezte, mindkét csapat a játékra helyezte a hangsúlyt, hiszen a futball mindig a legfontosabb dolog, sokkal fontosabb, mint a viták.

A piros lap előtt jól játszottunk, ezzel szemben emberelőnyben egy kicsit rosszabbak voltunk. Kellett volna még egy kis türelem ‒ ismerte el.

A katalánok a teljes második félidőt létszámhátrányban töltötték, mert a szünet előtt Sergi Robertót ütésért kiállították.

Nehéz meccs volt ez a játékvezető számára, de ebbe a témába nem fogok részletesen belemenni. Beleszólt a játékba, de ezen már nem tudunk változtatni – magyarázta Zidane.

Gareth Bale és Karim Benzema kapcsán megjegyezte, az a legfontosabb, hogy jól játszottak.

Benzemának voltak nehéz időszakai ebben a szezonban, de amikor nagyon kellett, például a Bayern ellen, megmutatta, mit tud ‒ hangsúlyozta az edző, aki továbbra is veretlen a Barcelona otthonában.

nyitókép: LOLA BOU / ANADOLU AGENCY

Olvasói sztorik