Nemzetközi foci

Iniesta meggondolta magát, nem megy Kínába

Elképesztő fordulat a Barca-legenda ügyében.
 
 

Április 27-én Andrés Iniesta hivatalosan is bejelentette, hogy huszonkét év után távozik az FC Barcelonától, a spanyol sajtó pedig tényként kezelte – már az előtte lévő napokban is –, hogy a kínai Csungking Lifannál folytatja a pályafutását évi 27 millió eurós fizetésért.

Hétfőn azonban óriási fordulat következett be a katalán legenda ügyében, a kínai klub vezetői ugyanis hivatalos közleményt adtak ki, melyben azt írták, hogy a klub csak a racionális befektetésekhez ragaszkodik, nem fogják torzítani a piacot, Andrés Iniesta pedig játékosként biztosan nem csatlakozik hozzájuk.

Döbbenet, hova tart a Real Madrid csillaga; újabb aláírás Münchenben
Szenzációsan indult a hét: jönnek a legütősebb mai hírek.

Ennek következtében hétfő este már újabb lehetséges állomásoktól volt hangos a spanyol sajtó. A Cadena Ser azt írja, hogy Iniesta útja Japánba vezet a Lukas Podolski fémjelezte Vissel Kobéhoz, amely ugyanakkora fizetést kínál neki, mint amiről a Csungking Lifannál is olvasni lehetett. A portál úgy tudja, a klubváltás a Barcelona mezszponzoraként ismert japán Rakuten ügyvezető igazgatója, Hirosi Mikitani segítségével mehet végbe.

De hogy azért ne legyen ilyen egyszerű a történet, természetesen egyéb országokat is bedobott a média, a Sport.es információi szerint például Ausztrália is a jelöltek között van, valamint az amerikai MLS neve is felmerült.

címlapfotó: Urbanandsport/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik