Nemzetközi foci

A Barcelona edzője örül, hogy még nincs videóbíró

Büszkén nyilatkozott az El Clásico után Ernesto Valverde.

Továbbra is veretlen az FC Barcelona a spanyol élvonalban, miután vasárnap este 2-2-t játszott házigazdaként a Real Madriddal a 36. forduló rangadóján.

A katalánok a második félidőben végig emberhátrányban játszottak, miután Sergi Roberto a szünet előtt megütötte Marcelót.

Furcsa volt, amit Sergi Roberto csinált, meglepődtem, hogy megütötte az arcát. Sok ellentmondásos pillanat volt ezen a meccsen, látnom kell a felvételeket, hogy jobban megértsem, mi történt ‒ fogalmazott a lefújás után Ernesto Valverde, a bajnokcsapat vezetőedzője.

Hozzátette, örül, hogy az emberhátrány ellenére fenntartották támadószándékukat.

Ebben a párosításban mindig lesz feszültség. A mostani meccs már az első perctől intenzív volt. Mindig győzelemre törekszünk. Gyorsan jöttek a gólok, majd egyre nehezebbé vált a játék a sárga és piros lapok miatt. A második félidőben úgy küzdöttünk, hogy nem lehetett látni az emberhátrányt. Nem adtuk fel a támadójátékot ‒ magyarázta.

Valverde hangsúlyozta, különösen a csapat erőfeszítései miatt boldog, hiszen mindig nehéz tíz emberrel játszani, a Real Madrid ellen pláne, hiszen a túloldalon tudják, hogyan találják meg ellenfeleik gyenge pontjait.

Remekül kezdtük a mérkőzést, de a vendégek mindig szabálytalankodtak, amikor elveszítettük a labdát. A második félidőben sem álltunk vissza, pedig nagyon kompaktnak kellett lennünk. Ha Messi értékesíti a helyzetét 2-1-nél, nyerhettünk volna, de így is boldogok vagyunk – nyilatkozta.

Valverde végül leszögezte, szerencsére még nem vezették be a videóbírót a La Ligában, különben még mindig játszanának…

nyitókép: XAVIER BONILLA / NURPHOTO

Olvasói sztorik