Nemzetközi foci

Topcsapatok állnak sorba a Chelsea világbajnok tehetségéért

Óriási fordulat jöhet a fiatal támadó életében.

Callum Hudson-Odoi még be sem töltötte 18. életévét, máris sztárcsapatok armadája érdeklődik utána, név szerint a Barcelona, a Real Madrid és a Juventus. A Chelsea ifjú tehetsége eddig többnyire a londoniak utánpótlás-csapataiban kapott lehetőséget, ahol hat meccsen négy gólt tudott szerezni, de négy alkalommal már a nagycsapatot is megjárta.

Hudson-Odoi tagja volt a tavaly U17-es világbajnokságot nyerő angol válogatottnak, melyben eddig 22 alkalommal szerepelt. De hiába az érdeklődés, úgy hírlik, a Chelsea mindet vissza fogja utasítani. Viszont megnehezítheti a dolgukat, ha netán az első négy helyen kívül végeznek a bajnokságban.

Jadon Sancho remek példa arra, hogy fiatal angol tehetségek külföldön is sikeresen tudnak futballozni. A Manchester City-t is megjárt 18 éves támadó ma már a Borussia Dortmundnál rúgja a bőrt, 11 bajnokin szerepelt eddig, egyszer meg is zörgette a hálót. Azonban a tény, hogy Hudson-Odoi szinte mindent megnyert a Chelsea utánpótlás-csapataival, nagyon könnyen a maradás útjára terelheti az ifjú támadót.

Callum Hudson-Odoi (elöl) nagy karriert futhat be – Fotó: Kieran Galvin / NurPhoto

Címlapkép: Kieran Galvin / NurPhoto

Olvasói sztorik