Nemzetközi foci

A Chelsea megállította a Pool-támadókat, Arsenal-kiütés Wenger utolsó hazai meccsén

Giroud fejese döntött a rangadón, ötöt vágtak „az ágyúsok” a Burnley ellen.

A Bajnokok Ligája-indulásért folyó harc miatt a Chelsea és a Liverpool számára is fontos lett volna a három pont megszerzése a vasárnap délután Premier League-találkozón a Stamford Bridge-en. Amennyiben Jürgen Kloppék nyernek, úgy matematikailag is bebiztosították volna a BL-csoportkört, ebben az esetben pedig a londoniak biztosan búcsút inthettek volna a legrangosabb nemzetközi sorozatnak.

A Liverpool kezdőcsapata egy helyen változott a hétközi Roma elleni BL-meccshez képest, Jordan Henderson helyett Nathaniel Clyne lépett pályára, a támadósorban természetesen ott volt a félelmetes Mané, Szalah, Firmino trió.

A Chelsea védelme azonban jól állta a sarat, elöl pedig Olivier Giroud remek fejesének köszönhetően a 32. percben vezetést is szerzett. Érdekesség, hogy a francia csatár 2017 május óta először lőtt gólt kezdőként a Premier League-ben, az előző hét találatát csereként beállva szerezte.

A Pool a második félidő hajrájában nagyon beszorította a hazaiakat, igaz Marcos Alonso parádés kapáslövése révén majdnem megduplázta előnyét a Chelsea, de végül Giroud fejesgólja döntőnek bizonyult. Ez pedig akár azt is jelentheti, hogy Klopp együttese csak abban az esetben indulhat a BL-ben a következő idényben, ha megveri a Real Madridot a döntőben.

címlapfotó: AFP / Glyn KIRK 

Giroud győztes fejese

Ki kellett menekíteni a stadionból a diósgyőri játékosokat
Össztűz, népharag zúdult a stadionavatón is vereséget szenvedő borsodi futballistákra.

Honlapunkon már láthatták az olvasóink, milyen elképesztő fogadtatásban részesült Arséne Wenger az utolsó hazai találkozóján az Arsenal kispadján. A játékosok pedig ennek megfelelően a pályán is méltó módon búcsúztatták az edzőlegendát, „az ágyúsok” 5-0-val küldték haza az Európa Liga-selejtezőt elérő Burnleyt.

A meccs egyik legjobbja Pierre-Emerick Aubameyang volt, aki két gólig és egy gólpasszig jutott, rajta kívül Lacazette, Iwobi és Kolasinac is betalált. A gaboni csatár parádés vételnek bizonyult, tizenegy bajnokiján az Arsenalban nyolc gól és négy assziszt a mérleg.

Wenger csapata egyébként a 2009 májusától októberig tartó időszak óta most először lőtt zsinórban öt hazai fellépésén minimum három gólt.

Aubameyang 1-0

Lacazette 2-0
Kolasinac 3-0
Iwobi 4-0
Aubameyang 5-0

Premier League, 37. forduló:

Manchester City–Huddersfield 0-0
Arsenal–Burnley 5-0 (2-0)
Chelsea–Liverpool 1-0 (1-0)
Szombaton játszották:
Stoke City–Crystal Palace 1-2 (1-0)
AFC Bournemouth–Swansea City 1-0 (1-0)
Leicester City–West Ham United 0-2 (0-1)
Watford–Newcastle United 2-1 (2-0)
West Bromwich Albion–Tottenham Hotspur 1-0 (0-0)
Everton–Southampton 1-1 (0-0)
Pénteken játszották:
Brighton–Manchester United 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik