Nemzetközi foci

Bombagólok, kiállítás, nem bírt egymással a Barca és a Real

Négy gól és a szokásos vitatható játékvezetői ítéletek is tarkították az El Clásicót.

A spanyol bajnokság harminchatodik fordulójában a már bajnok Barcelona fogadta a Real Madridot, amely nagy esélyt kapott az Atlético Madrid vereségével arra, hogy még jobban megközelítse a második helyet. Ernesto Valverde vezetőedző nem húzott meglepetést a kezdőt illetően, a Ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Coutinho, Messi, Luis Suárez tizenegy futott ki a pályára, míg Zidane a kispadra jelölte Lucas Vázquezt és Marco Asensiót, és ezúttal a Keylor Navas – Nacho,  Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos , Modric – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo csapatnak szavazott bizalmat.

Parádés élőkép várta a játékosokat, az pedig nem meglepő, hogy nagy iramban kezdtek a felek, az első nagyobb lehetőségre nem kellett sokat várni, már a negyedik percben Luis Suárez ziccerébe lépett bele az utolsó pillanatban Varane. Hat perccel később már jócskán lemaradtak a vendég hátvédek, a Barca káprázatos kontrát hajtott végre, Sergi Roberto jobb oldali beadását pedig Luis Suárez lőtte kapásból a bal sarokba, 1-0.

Suárez szép gólt lőtt. Fotó: AFP / Josep LAGO

A válasz már érkezett is a 15. percben, Kroos a bal oldalról ívelt a hosszúra, ahonnan Benzema fejelt a középen érkező Ronaldóhoz, a portugál pedig közelről nem hibázott, 1-1. A Real ötszörös aranylabdása nagyon aktívan játszott, de a helyzetkihasználása nem volt a legjobb, a 24. és a 27. perc között háromszor is betalálhatott volna. Előbb a fejese fölé szállt, majd Ter Stegen védte ziccerét, végül pedig centikkel ment el a bal alsó mellett a lövése.

Az első félidő végén még Messi előtt is adódott egy ígéretes lehetőség, de Keylor Navas remekül szedte le a labdát a lábáról. A szünethez közeledve egyre feszültebbé vált a meccs, a játékosok sokat kakaskodtak, a játékvezető két perc alatt három sárgát is kiosztott, sőt a 48. percben a Marcelót megütő Sergi Robertót kiállította – ezt ide kattintva nézheted meg.

Suárez elárulta, kit igazol a Barca; kapust szerződtethet a Real
Ismét összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb híreit.

A félidőben Cristiano Ronaldót váltotta Marco Asensio, a portugál zseni még a góljánál szedett össze sérülést, eddig bírta, a másik oldalon Coutinho helyére állt be Nélson Semedo. Hiába játszott emberhátrányban, természetesen nem adta fel a támadásokat a Barca, ennek pedig gyorsan meg lett az eredménye. Az 53. percben Suárez a bal oldalon kihúzta Varane lábát, ám hatalmas meglepetésre a játékvezető sípja néma maradt, az uruguayi klasszis passzából pedig Messi lőtte ki gyönyörűen a jobb alsót, 2-1.

Ronaldo egy félidőt bírt. Fotó: AFP / Josep LAGO

Az 58. percben már nem a gólt, hanem Andrés Iniestát tapsolta meg felállva az egész stadion, a Barcelona legendáját az utolsó El Clásicóján Paulinho váltotta. Ezekben a percekben egyáltalán nem látszódott a pályán, hogy a hazaiak eggyel kevesebb emberrel játszanak, az ő akaratuk érvényesült.

A 70. minutumban Messi kapott parádés indítást, az argentin zseni Keylor Navasra vezethette rá a labdát szinte a félpályáról, ám a kapus túljárt az eszén. A kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát, két perccel később Gareth Bale parádésan tekert a jobb felsőbe tizenhét méterről, 2-2.

A 76. percben újabb vitatott jelenetéhez érkezett a találkozó, Marcelo cselezgetett a Barca tizenhatosán belül, Jordi Alba pedig odarúgott neki, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest – tévesen. A 82. percben Messi csapott le Sergio Ramos hibájára, a Barca második góljának szerzője pedig közel állt az újabb találatához, a remek tekerése alig kerülte el a jobb kapufát.

A rendes játékidő és a négyperces hosszabbításban már egyik oldalon sem alakult ki helyzet, döntetlennel zárult az El Clásico.

A találkozó góljait ide kattintva tekintheted meg.

Spanyol bajnokság, 36. forduló:

Málaga–Deportivo Alavés 0-3 (0-1)
Atlético Madrid–Espanyol 0-2 (0-0)
Las Palmas–Getafe 0-1 (0-0)
Barcelona–Real Madrid 2-2 (1-1)
Szombaton játszották:
Athletic Bilbao–Real Betis 2–0 (0-0)
Celta Vigo–Deportivo La Coruna 1–1 (1-0)
Villarreal–Valencia 1–0 (0-0)
Girona–Eibar 1–4 (0-2)
Pénteken játszották:
Sevilla–Real Sociedad 1–0 (0-0)
Hétfőn játsszák:
21.00: Leganés–Levante

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik