Nemzetközi foci

Barca–Real: ilyen kezdőcsapatokat sosem látsz többet

Ha nem is az aranyérem a tét, nincs olyan, hogy „kis” El Clásico.

Barcelonában kimondták: ideje lenne otthon, azaz a Camp Nou-stadionban is legyőzni a Real Madridot (20.45, tv: Sport1). Mint ismert, a tavaly decemberi, madridi bajnoki rangadót 3–0-ra megnyerték Leo Messiék, ám hazai környezetben jó ideje nem bírnak a fővárosiakkal.

A már bajnok katalánok ugyanis az elmúlt nyári Spanyol Szuperkupa (1–3) mellett még két korábbi hazai El Clásicót sem tudtak megnyerni (1–1, 1–2). Ugyanakkor a 26-8-0-s LaLiga-mutató azt jelenti, adva van az esély, hogy egyedüliként a spanyol bajnokság húszcsapatos történelmében veretlenül nyerjék meg a sorozatot. Veretlen aranyérmes sem mostanában volt: ez a bravúr legutóbb a Real Madridnak sikerült 1932-ben, azt megelőzően két évvel pedig az Athletic Bilbaónak.

A motivációt illetően a Real is kihívásokkal küzdhet a Camp Nouban, tekintve, hogy már a Bajnokok Ligája három hét múlva esedékes kijevi döntőjére hangol az együttes. A tavaly bajnok fővárosiaknak még az éremszerzés sem biztos, bár nagyon valószínű, hogy dobogóra állhatnak.

A várható kezdőcsapatok Forrás: sport.es

Az összecsapás érdekességei közé tartozik, hogy Andrés Iniesta először lép pályára (jó eséllyel kezdőként) a barcelonai közönség előtt azt követően, hogy múlt héten bejelentette: 22 év után a szezon végén elhagyja a klubot. Hazai oldalon különböző okok miatt Yerry Mina, Aleix Vidal, Lucas Digne és André Gomes maradt ki a keretből.

A bajnoknak kijáró gratuláció erősen kétséges az ellenfél részéről, ugyanis a hazaiaknak elvileg a Real-játékosok alkotta sorfal között kellene pályára lépniük. Ezzel kapcsolatban egyelőre egymásnak üzengetnek a felek, ám szinte bizonyos: elmarad a díszsorfal.

Címlapkép: AFP/OSCAR DEL POZO

Olvasói sztorik