Nemzetközi foci

Egy percen belül kapott két sárgát Kalmár

Már csak Elek Ákos csapata veretlen Kazahsztánban. Szombati légiós-körkép.

Légiós-körképünkben a magyar játékosok és edzők szombati eredményeit gyűjtjük össze, a teljesség igényével.

A kazah élvonal új idényében első alkalommal kapott ki Kleinheisler László csapata, a címvédő FK Asztana, amely a Sahtyor Karagandi otthonában veszített 1-0-ra. Honfitársunk végig a pályán volt.

Elek Ákos együttese, az FK Kajrat Almati 3-1-re győzött a Zsetiszu otthonában. A magyar futballista szintén végigjátszotta a meccset. A Kajrat a mezőnyben egyedüliként veretlen, de a tabellát változatlanul az Asztana vezeti.

A Bundesligában csereként lépett pályára a Hoffenheimben Szalai Ádám a VFB Stuttgart elleni idegenbeli bajnokin, a magyar csatár csak lesgólig jutott, csapata 2-0-ra kikapott. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC is vereséget szenvedett, a berliniek a Hannover vendégeként maradtak alul 3-1-re, így búcsúztak az európai álmoktól. A német élvonalban egyedül Gulácsi Péter örülhetett győzelemnek, az RB Leipzig otthon ütötte ki 4-1-re a Wolfsburgot, így a lipcseiek még továbbra is harcolhatnak az utolsó fordulóban a BL-helyért.

Balogh Norbert végig a kispadon ült az olasz másodosztályú Palermo bajnokiján, csapata 3-2-re nyert a Ternana otthonában.

A szlovák élvonalban Vida Kristopherrel és Kalmár Zsolttal a soraiban kezdett a DAC Dunaszerdahely, amely végül 2-0-ra kikapott a Trencinnél. A felvidéki együttesből egy percen belül kapott két sárga lapot Kalmár Zsolt, aki így gyorsan, már a 10. percben mehetett zuhanyozni. Vidát az 54. percben lecserélte Marco Rossi vezetőedző, míg Mervó Bence a 81. percben állt be.

Vida 54 percet játszott. Fotó és címlapfotó: fcdac.sk

Holman Dávid ezúttal nem tudott segíteni a Slovan Bratislavának, amely a Ruzomberok otthonából 1-0-s vereséggel térhetett haza.

A tizenegyedik percben hátrányba került, de még a szünet előtt fordított a Sallai Roland fémjelezte APOEL az AEL Limasszol vendégeként a ciprusi élvonalban.  A magyar játékos a kezdőben jutott szóhoz, a 61. percben cserélte le edzője, az APOEL 2-1-re nyert.

Vécsei Bálinttal az elejétől a végéig a soraiban kapott ki 2-0-ra a Lugano a Luzern otthonában a svájci bajnokság 33. fordulójában. Honfitársunk az első félidő hajrájában sárgát kapott.

Németh Krisztián a kispadon kezdett, de már a 34. percben pályára küldte edzője a Montreal Impact elleni amerikai bajnokin. A New England már 4-0-s hátrányban is állt, de a végén kétszer is betaláltak a vendégek, így 4-2-re módosult a végeredmény.

Majdnem sikerült a bravúr Nagy Ádáméknak, a Bologna a félidőben még 1-0-ra vezetett a Juventus otthonában, ám a második játékrészben fordított a torinói gárda. A magyar középpályás kilencven percet játszott, a Juve 3-1-re nyert a Serie A harminchatodik fordulójában.

Olvasói sztorik