Nemzetközi foci

Nagy Ádámék csak ráijesztettek a Juventusra

A magyar középpályás kilencven percet játszott Torinóban. A Milan búcsúztatta a Veronát a Serie A-ból.

Az AC Milan–Hellas Verona összecsapással vette kezdetét a Serie A harminchatodik fordulója, ahol a hazaiak az Európa Liga-selejtezőt érő hatodik helyért, a vendégek pedig a kiesés elkerüléséért harcoltak a három pontért.

Gennaro Gattuso csapata már az első játékrészben erőt demonstrált, a 10. percben Calhanoglu, a 32. minutumban pedig Patrick Cutrone talált be, így kétgólos előnnyel mehetett pihenőre a Milan. Cutrone egyébként a nyolcadik gólját lőtte a most futó szezonban, érdekesség, hogy az összes találatát a tizenhatoson kívülről szerezte.

A fordulás utáni negyedik percben aztán végképp eldőlt a három pont sorsa, Ignazio Abate remek támadás végén szerezte meg a harmadik hazai gólt. A hajrára még két gól találat is maradt, a vendégek szépítettek, méghozzá nem is akárhogyan, Li Szung Vu parádés kapáslövéssel vette be Donnarumma kapuját, a 4-1-es végeredményt pedig Borini állította be. Ez pedig azt jelentette, hogy a Hellas Verona kiesett az élvonalból.
Calhanoglu 1-0

Cutrone 2-0
Abate 3-0
Li Szung Vu 3-1
Borini 4-1

A nap másik találkozóján Nagy Ádámmal a kezdőcsapatban vendégszerepelt a Bologna a Juventusnál, amely végül a 3-1-es győzelmével újabb nagy lépést tett a bajnoki cím felé. Pedig a vendégek joggal bizakodhattak a bravúrban, hiszen Verdi tizenegyesgóljával előnyhöz jutottak, sőt még a szünetben is 0-1 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben viszont nem kegyelmezett a torinói gárda, igaz a fordításhoz kellett egy kis segítség is, az 52. percben ugyanis De Maio öngóljával változott 1-1-re az állás. Nem sokkal később már Sami Khedira gólját ünnepelte a hazai közönség, a 69. percben pedig Dybala állította be a 3-1-es végeredményt – Nagy Ádám végigjátszotta a találkozót.

A Juventus amennyiben a jövő héten legyőzi a Romát, biztosan bajnok, de ha vasárnap a Napoli kikap a Torino FC-től, akkor is eldől az első hely sorsa.

címlapfotó:  AFP / MARCO BERTORELLO

Ezzel az öngóllal egyenlített a Juve

Khedira 2-1
Dybala 3-1

Olvasói sztorik