Nemzetközi foci

Suárez igen furcsákat mondott az El Clásicóról

Az uruguayi sztár elárulta, mit vár a vasárnapi csúcsrangadótól.

A spanyol élvonal 36. fordulójában az FC Barcelonához a Real Madrid látogat, tehát sor kerül a 176. El Clácisóra – a találkozó vasárnap este 20:45-kor kezdődik. Az már korábban eldőlt, hogy a katalánok bezsebelték az újabb bajnoki címet, de a pillanatnyi harmadik madridiak is biztosították helyüket a jövő évi BL-csoportkörben.

A gránátvörös-kékek az idei bajnokságban még veretlenek, Luis Suárez legfrissebb nyilatkozatából pedig az is kiderült: nem is szeretnének már rontani kiváló mérlegükön,

– Az El Clásico egy különleges mérkőzés, boldog vagyok, hogy több ilyen rangadón pályára léphettem már karrierem során.

Az egész világ kíváncsi erre a kilencven percre, így tökéletes „show-t” kell a pályán bemutatnunk.

– A legemlékezetesebb mérkőzésem a „klasszikusok” közül, amikor az első gólomat szereztem a Real Madrid ellen a 2014–2015-ös szezonban.

A fájó BL-búcsúról

– Bosszankodtunk, hogy a Bajnokok Ligájából kiestünk, illetve ahogy az AS Roma elleni találkozónk alakult a negyeddöntőben. De ez már a múlt, csak a jelenre koncentrálunk.

A Barca uruguayi csillaga hisz az újabb Real elleni sikerben. Fotó: JAVIER SORIANO / AFP

Nehéz felmérő a Real Madrid ellen

– Mi vagyunk az egyetlen veretlen csapat a bajnokságban, ez még keményebb munkára sarkall minket, hiszen nem szeretnénk ezután sem vereséget szenvedni. Az El Clásicón minden körülmény között csak a győzelem elfogadható számunkra, természetesen vasárnap sem lesz ez másképpen.

Játszhatsz szép futballt, vagy éppen kevésbé szépet, de a végén csak az számít, hogy az ilyen fontos meccseket megnyerd.

címlapkép: CRISTINA QUICLER / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik