Nemzetközi foci

Mourinho ezt a kritikát biztosan nem teszi zsebre

Egykori klublegenda osztotta ki a portugál trénert.

José Mourinho karrierje során többször is kapott már hideget-meleget egykori játékosaitól vagy szakértőktől, de ezúttal egyáltalán nem kímélték a portugál trénert. A Manchester United egykori legendás csatára, Dwight Yorke alaposan rámutatott a lényegre, amikor a Mourinho által képviselt játékstílusról beszélt, ráadásul kitért arra is, ki az, aki győzelemre vezette volna a vörösöket.

Szerintem a United biztosan megnyerné a bajnokságot, ha Pep Guardiola irányítaná a csapatot, mert most a City egy erőteljes támadófocit játszik. Ne mondja nekem senki, hogy az ottani játékosok fényévekkel jobbak mint nálunk. Nézzünk csak rá a támadószekciónkra: Anthony Martial, Marcus Rashford, Jesse Lingard, Alexis Sánchez, Romelu Lukaku. Csupa gólerős labdarúgó.

Yorke szerint egyértelmű a különbség a két edző mentalitása között:

A Citynél egy olyan tréner vezeti a csapatot, aki pozitívan gondolkodik, és végig támadó szellemű focival próbál operálni. Ezzel szemben nálunk van egy edző, aki 1-0-ra akar nyerni, és végig betonvédekezéssel biztosítaná az eredményt.

A korábbi háromszoros gólkirály azt is nehezményezi, hogy Mourinho nem ad elég teret a támadóinak, hogy sokkal jobban kibontakozhassanak.

Az emberek azért fizetnek, hogy gólokat és jó focit lássanak. Emlékszem még tavaly a Liverpool ellen egyetlen kaput eltaláló lövésünk volt. Ez nem vall a Manchester Unitedre. A csapat mindig csak arra vár, hogy eljöjjön a pillanat, hogy valaki gólt szerez közülük és akkor meg is van az egygólos előny, amire  már rá lehet feküdni. Ez nem az a játék, amit űznünk kéne. Véleményem szerint, ami most van, az egy kalap sz.r.

Címlapkép: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik