Nemzetközi foci

EL-döntős az Atlético, Rolando-góllal ment tovább a Marseille

A rendes játékidőben eldőlt az Atlético–Arsenal. A Salzburg felállt 0-2-ről, de végül a Marseille ünnepelhetett.

Az elődöntők visszavágóit rendezték csütörtök este az Európa Ligában. A spanyol Atlético Madrid az angol Arsenalt fogadta az 1-1-es londoni első meccs után, míg az osztrák Salzburg 0-2-ről kezdte a Marseille elleni hazai visszavágót.

Élő adásban rúgta ki játékosát az NB II-es vezetőedző – VIDEÓ
Az utolsó utáni percben hibázott, holnaptól az U19-cel edz.

Atlético–Arsenal

Az első meccsen kiállított Vrsaljko és a szintén piros lapot gyűjtő Diego Simeone vezetőedző nélkül vágott neki a találkozónak az Atlético. Az Arsenal dolgát egy korai sérülés nehezítette: a csapatkapitány Koscielnyt már a 12. percben le kellett cserélni (az első hírek szerint elszakadt az Achillesze, emiatt kihagyja a világbajnokságot is).

Még nehezebb helyzetbe került az Arsenal az első félidő hajrájában: a Griezmann, Costa csatárduó hozta össze a hazaiak vezető gólját – utóbbi vette be a kaput. A második félidőben aztán tartotta előnyét az Atléti a láthatóan jobban felpörgő Arsenal ellen, így 2-1-es összesítéssel elsőként jutott be a 2018-as EL-döntőbe.

Costa, 1-0

Salzburg–Marseille

Az 53. percig kellett várni a meccs első góljára, ezzel azonban rögtön nyílttá vált a párharc: Haidara vette be a vendégek kapuját, egy gólt ledolgozva ezzel a kettőből. Alig tíz perccel később Schlager lövésébe Sarr ért bele nagyon szerencsétlenül, a kapu mellé tartó labda így a hálóban kötött ki: már le is dolgozta a hátrányt a Salzburg: a 2-0-s állás hosszabbítást vetített előre. Thauvin majdnem tett róla, hogy ne így legyen: fejese a lécen csattant.

Hosszabbításra került sor, melynek hajrájában dőlt el a párharc: a 116. percben a nem sokkal korábban beállt Rolando szépített, a 2-1-es vereség viszont a Marseille-nek ért továbbjutást.

Haidara, 1-0

Sarr (öngól), 2-0

Európa Liga, elődöntő, visszavágó

Atlético Madrid – Arsenal 1-0 (1-0)

Atlético: Oblak – Lucas Hernández, Godín, Giménez, Thomas (Savic, 92.) – Vitolo (Correa, 74.), Koke, Gabi, Saúl – Griezmann, Diego Costa (Torres, 83.).

Arsenal: Ospina – Monreal, Koscielny (Chambers, 12.), Mustafi, Bellerín – Wilshere (Mhitarjan, 68.), Xhaka, Ramsey, – Özil, Welbeck – Lacazette.

Gólszerző: Diego Costa (45+2.)

Továbbjutott: Atlético Madrid (2-1)


Red Bull Salzburg – Olympique Marseille 2-1 (0-0, 2-0, 2-0)

Salzburg: Walke – Ulmer (Pongracic, 97.), Caleta-Car, Ramalho, Lainer – Berisha, Samassékou, Haidara – Schlager (Minamino, 84.) – Gulbrandsen (Hwang, 68.), Dabbur.

Marseille: Pelé – Amavi, L. Gustavo, Rami, Sarr – Sanson (Rolando, 101.), Lopez (Anguissa, 67.) – Ocampos, Payet, Thauvin – Germain (N’Jie, 84.).

Gólszerzők: Haidara (53.), Sarr (öngól, 65.), illetve Rolando (116.)

Kiállítva: Haidara (119.)

Továbbjutott: Marseille (3-2)

Címlapkép: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Olvasói sztorik