Nemzetközi foci

Messi-varázslattal bajnok a Barcelona

Az argentin zseni triplázott, a negyvenegy bajnoki óta veretlen Barca előnye már behozhatatlan.

A spanyol bajnokság harmincötödik fordulójában a Deportivo abban a tudatban lépett pályára a Barcelona elleni találkozón, hogy amennyiben nem veri meg Messiéket, akkor búcsúzik az élvonaltól, a katalánok számára pedig azért lett volna fontos minimum egy pont, hogy matematikailag is bebiztosítsák a bajnoki címet.

Brutális horrorsérülést szenvedett a klasszis – FOTÓK, VIDEÓ
A sztár fejét tíz öltéssel kellett összevarrni.

Ennek megfelelően parádés csatát láthattak a nézők, a Deportivo már a meccs elején jelezte, hogy ők bizony támadófocit fognak játszani. Coutinho remek tekerése és Messi kapáslövése után – aminél szebb már csak Luis Suárez gólpassza volt, ide kattintva megnézheted – azonban a 38. percben már kétgólos előnyre tett szert a Barca, szinte lehetetlen helyzetbe sodorva ezzel a hazaiakat.

De ezen az estén nem ismertek lehetetlent Clarence Seedorf játékosai, továbbra is nagy kedvvel és nagy lendülettel játszva összejött az egyenlítés. Lucas Pérez még a félidő előtt szépített, Emre Colak pedig a 64. percben eltüntette a különbséget.

A Depor a második játékrészben is egyenrangú ellenfele volt a katalánoknak, Lionel Messi zsenialitására azonban nem találtak ellenszert, az argentin zseni mesterhármasának – ami 41. triplázása volt karrierje során – köszönhetően a Barcelona 4-2-re nyert, így bezsebelte a bajnoki címet.

Olvasói sztorik