Nemzetközi foci

A szívbajt hozta a szurkolóira a Juventus

A hajrában jött a dráma az Inter elleni ötgólos bajnokin.

A Serie A előző fordulójában a Juventus hazai pályán kapott ki a Napolitól, így Dybaláék előnye az élen egy pontra olvadt, ezért nem volt túlzás kijelenteni, hogy a hátralévő négy körben egyetlen botlás is akár a torinóiak bajnoki címébe kerülhet.

Márpedig szombat este a Juve ahhoz az Interhez látogatott, amely tizenhét hazai találkozójából csak egyet veszített el a most futó szezonban. A mérkőzés eleje úgy alakult, ahogyan azt a vendégek eltervezték, Douglas Costa lövésével már a tizenharmadik percben vezetést szereztek, sőt, két perccel később Vecino taposása miatt emberhátrányba került az Inter. Ekkor még minden szép és jó volt…

Douglas Costa gólja

Vecino piros lapja

A fordulás után azonban gyorsan változott a helyzet. Az 52. percben Cancelo szabadrúgása után Mauro Icardi fejelt a jobb sarokba, majd tizenhárom perccel később Perisic középre adását rúgta saját kapujába Barzagli, így máris a milánóiaknál volt az előny.

Icardi egyenlített

Barzagli rossz kapuba lőtt

Az őrületet viszont sikerült még tovább fokozni, elképesztő hajrá vette kezdetét, a Juventus a 86. percben még vesztésre állt, három perccel később pedig már ismét a fellegekben járt a drukkereivel együtt. Cuadrado és Higuaín góljával 3-2-re megnyerte a rangadót a Juve, így biztosan a tabella élén marad a jövő hétig.

A másik szombati olasz bajnokin a Bajnokok Ligája-elődöntőben érdekelt AS Roma simán verte otthon a Chievót, 2-0-s félidei állás után 4-1-nél ért véget a találkozó. A „farkasoknál” Edin Dzeko duplázott, valamint Schick és El Shaarawy is betalált.

címlapfotó: AFP / MARCO BERTORELLO

Cuadrado kiszorított helyzetből egyenlített

Higuaín találata három pontot ért

Olvasói sztorik