Nemzetközi foci

Hiába a korábbi Juve-sztár gólja, elbukták a Bajnokok Ligáját – VIDEÓ

Megvan a klubvilágbajnokság egyik résztvevője.

A Deportivo Guadalajara nyerte a Bajnokok Ligáját az észak- és közép-amerikai zónában (CONCACAF). A mexikói csapat a múlt héten, idegenben 2-1-re győzött a Toronto FC vendégeként, és bár a szerdai visszavágón hazai pályán 2-1-re kikapott, büntetőkkel megnyerte a párharcot.

A vezetést a Guadalajara szerezte meg a 19. percben Orbelin Pineda góljával, de a kanadai csapat még a szünet előtt fordított Jozy Altidore (25. perc) és a korábbi Juventus-játékos Sebastian Giovinco (44. perc) jóvoltából. A folytatásban nem változott az eredmény, a 3-3-as összesítés után tizenegyesek következtek, amelyekből a mexikóiak négyet, a kanadaiak pedig csak kettőt értékesítettek.

Bayern-sztárra támadt a túl lelkes drukker
A lefújás után is maradt izgalom a pályán.

A sorozat a jelenlegi formátumban a mexikói együttesek fölényét hozta, 2008 óta mindegyik évben ők bizonyultak a legjobbnak. A Toronto az első kanadai csapat lehetett volna – és közel is állt a bravúrhoz –, amely megnyeri a régiós Bajnokok Ligáját. MLS-csapat eddig 54 alkalommal játszott tétmérkőzést Mexikóban és mindössze három esetben térhetett haza győzelemmel. Sikerével a Guadalajara részt vehet az Egyesült Arab Emírségekben decemberben sorra kerülő klubvilágbajnokságon.

Pineda gólja (1-0)

Altidore gólja (1-1)

Giovinco gólja (1-2)

Olvasói sztorik