Nemzetközi foci

Sosem találnád ki, mitől szárnyal Mo Szalah

Elárulta a nagy titkot a Liverpool egyiptomi varázslója.  

Hosszabb interjút készített a CNN a Liverpool FC egyiptomi csillagával, Mohamed Szalahval. Mint ismert, a „vörösök” támadója legutóbb az AS Roma elleni BL-elődöntőben volt megállíthatatlan, két góllal és ugyanennyi gólpasszal segítette csapatát 5-2-es győzelemhez. Legfrissebb nyilatkozatában azt is elárulta, minek köszönheti pazar formáját.

A csodaember az Aranylabdát is elviheti Ronaldo és Messi elől?
Az elmúlt tíz évben a portugál és az argentin zseni csatájába senki nem tudott beleszólni.

A táplálkozás nagyon fontos, a játék egyik lényeges eleme. A helyes étkezés még a felépülésben is segít, csakúgy mint az alvásban, a testem pedig gyorsabban alkalmazkodik. A tanácsadóm azt mondta, ehetek bármit, mivel amúgy is kevesebb rajtam a zsír.

Szalah azt is elárulta, hogy kedvenc étele a kushari, ami egy klasszikus egyiptomi étel – amelynek az alapanyagai a rizs, a tészta és a lencse, ezt paradicsomszósszal, csicseriborsóval és sült hagymával ízesítik.

– Amikor hazautazom Egyiptomba, már a reptérről felhívom a barátomat, hogy vegyen kusharit, amit aztán az autóban elfogyasztunk. A kapucnimat a fejembe húzva beülök a kocsiba és már faljuk is a kedvenc ételemet

– mesélte Szalah.

címlapkép: Simon Davies / Pro Sports Images Ltd / DPPI /AFP

Olvasói sztorik