Nemzetközi foci

Lewandowski csak a második opció a Real Madridnak

A korábbi elnök elmondta, melyik csatárt akarják valójában a spanyolok.

A nyári átigazolási időszak egyik legizgalmasabb sztorija kétségkívül az lesz, vajon melyik sztárcsatárt igazolja le a Real Madrid. Az elmúlt hetekben leginkább arról szóltak a pletykák, hogy Robert Lewandowski vagy Harry Kane érkezik a Santiago Bernabéu Stadionba.

Egy biztos, mindenképpen szüksége van Zidane-nak egy vérbeli befejező játékosra, hiszen Karim Benzema borzasztóan rossz szezont fut, Borja Mayoral pedig nem képes őt megfelelően helyettesíteni. A királyi gárda korábbi elnöke, Ramón Calderón a The Sunnak beszélt a lehetséges opciókról.

Calderón szerint Kane az első számú kiszemelt. Fotó: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

A Real első számú célpontja egyértelműen Harry Kane. Ha a következő öt-hat évre akarnak venni játékost, akkor a Spurs támadóját szerzik meg, habár Levy (Daniel Levy, a Tottenham elnöke) egy vagyont fog kérni érte – kezdte Calderón.

A korábbi elnök hozzátette, a jelenlegi állapotok szerint sem Kane-t, sem Lewandowskit nem engedi el jelenlegi klubja, ezt pedig a bajorok részéről Karl-Heinz Rummenigge elnök is megerősítette.

A Videotonnál az előny, mégis az FTC reménykedhet?
NB I-es aranycsata: hat fordulóval a vége előtt két ponttal állnak jobban a fehérváriak.

Rummenigge azt mondta, bátran fogadna arra, hogy Lewandowski a következő szezonban is a Bayern játékosa lesz. Ilyesmi nyilatkozatokat azonban sokszor hallunk, a tapasztalatom az, hogy a legvégén úgy is a labdarúgó mondja ki, hol akar játszani – zárta Calderón a Sunnak adott interjúját.

címlapfotó: Swen Pförtner/dpa/AFP

Meddig marad a Spursben Kane?Phil Duncan / ProSportsImages / DPPI / AFP
Olvasói sztorik