Nemzetközi foci

Gattuso szégyenkezik a Milan veresége miatt

A sereghajtó győzött a San Siróban.

A sereghajtó Benevento nagy meglepetésre 1-0-ra győzött az AC Milan otthonában az olasz bajnokság 34. fordulójának szombati játéknapján.

Az újonc Benevento december elején éppen a milánóiak elleni, hazai mérkőzésen szerezte meg első pontját a Serie A-ban, most pedig az első idegenbeli sikerét ünnepelhette.

A mali csatár, Cheick Diabate kiállítása miatt a meccs utolsó negyedóráját a hazaiak emberelőnyben töltötték, ennek ellenére nem tudtak betalálni, így bajnoki nyeretlenségük immár hat forduló óta tart.

A vendégek mindössze egyszer találták el a kaput, abból született Pietro Iemmello gólja. Bravúros sikere ellenére a Beneventónak már csak matematikai esélye van a bennmaradásra.

Futballozni nem elég, ha nem lélekből csinálják, és sok hibát követnek el ‒ vélekedett a lefújás után Gennaro Gattuso vezetőedző.

Hozzátette, elsősorban nem a támadójátékosokat hibáztatja, illetve felhívta a figyelmet, hogy szerényebbnek kellene lenniük.

Én is hibás vagyok a kialakult helyzet miatt. Egész héten keményen edzettek a srácok, de ezek az eredmények számos kérdést felvetnek ‒ vélekedett.

Mint kifejtette, ezzel a vereséggel tettek egy óriási lépést visszafelé.

„Túl könnyű azt mondani, hogy fáradtak vagyunk. Más kluboknál is fáradtak a játékosok. Változtatnunk kell a hozzáállásunkon, mert lélek nélkül futballoztunk, és ezért nagyon csalódott vagyok. Néha a srácok olyan dolgokat csináltak, amiket eddig még nem próbáltunk. Nem volt értelme, mindig a rossz megoldást választottuk, mindig az ellenkező irányba mentünk. Szégyellem magamat, mert tudtam, hogy ez egy kemény meccs lehet, és mondtam is a fiúknak, de lehet, hogy nem tudtam megértetni magamat. Úgy érzem, én vagyok a felelős” ‒ magyarázta.

nyitókép: BEN STANSALL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik