Nemzetközi foci

Győzött és az FA Kupa döntőjébe jutott a Manchester United

Alexis Sánchez vezérletével verte az MU a Tottenhamet az elődöntőben.

Szombat este az FA Kupa elődöntőjében a Manchester United és a Tottenham nézett farkasszemet a Wembleyben, ahol egyébként a Spurs a hazai bajnoki mérkőzéseit játssza ideiglenesen.

Lehet emiatt is, de inkább Valencia fegyelmezetlensége okán került előnybe a Tottenham már a 11. percben, amikor is Eriksen jobb oldalról érkező beadását Alli lőtte közelről bevetődve De Gea kapujába – az MU jobbhátvédje lemaradt.

Mourinho csapata azonban egyáltalán nem esett kétségbe, még az első játékrész felénél Pogba beadását fejelte Alexis Sánchez a jobb sarokba, a győztes gólt pedig fordulás után lőtte a „vörös ördögök” középpályása, Ander Herrera.

A mindent eldöntő találat érdekes körülmények között született, ugyanis a Spurs-játékosok azt reklamálták, hogy Alexis Sánchez kézzel tette maga elé a labdát, mielőtt továbbított volna a gólpasszt adó Lukakuhoz. A játékvezető azonban nem fújt, így a belga csatár, habár le akarta kezelni a labdát, végül asszisztot adott Herrerának, így nagy csatában a United jutott a döntőbe.

A másik elődöntőben a Chelsea és a Southampton csap össze vasárnap.

címlapfotó: Glyn KIRK / AFP

Alli gólja

Sánchez egyenlített
Herrera lőtte döntőbe a Unitedet
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik