Nemzetközi foci

Két Real Madrid-rekordot állított be a Sevillán átgázoló Barcelona

Messiék sorozatban negyedszer nyerték meg a Spanyol Kupát.

Szombat este a spanyol Király Kupa döntőjében feszült egymásnak a címvédő Barcelona és a Sevilla – Madridban. A két együttes 2016-ban (szintén Madridban) már találkozott a sorozat fináléjában, akkor a Barca hosszabbítás után nyert 2-0-ra. A katalánok 2015 óta minden évben megnyerték a kupát.

Micsoda meglepetés: a Milan kikapott a Beneventótól
Hazai pályán, emberelőnyben sem tudtak pontot szerezni Bonucciék.

Nagy fölénnyel kezdett a Barcelona, Messiék első góljára alig 14 percet kellett várni: Philippe Coutinho lépett ki a védők közül, centerezését pedig a középen üresen érkező Luis Suárez húzta a léc alá. Alig negyed órával később Jordi Alba sarokkal adott labdát Lionel Messinek, aki néhány méterről lőtt a felső sarokba.

A Barca-henger háromnál állt meg az első félidőben: egy villámgyors kontra végén Suárez-Messi-Suárez volt a labda útja, majd utóbbi nem rontotta el a ziccert, így meglőtte saját második, csapata harmadik találatát (0-3).

Suárez kezdte meg a gólgyártást Fotó: Lluis Gene/AFP

Hét perc sem telt el a második játékrészből, amikor Andrés Iniesta is bevette a kaput – őt is Messi szolgálta ki egy pazar kiugratással (0-4). Coutinho büntetőből növelte a különbséget a 69. percben – 5-0-ra vezetett ekkor a Barca, mely végül ilyen különbséggel gyűjtötte be első 2018-as trófeáját.

A Barcelona 30. Spanyol Kupa-győzelmét aratta, ezzel továbbra is a sorozat legeredményesebb csapata. Az együttes egy rekordot is beállított: korábban csak az Atletic Bilbao (1930 és 1933 között) és a Real Madrid (1905 és 1908 között) tudott zsinórban négyszer diadalmaskodni.

Ötgólos különbséggel legutóbb a Real Madrid tudott nyerni a Király Kupa-döntőben: 1980-ban a tartalékcsapatát, a Castillát győzte le 6-1-re. Ez egyben rekord is: 1915-ben a Bilbao 5-0-ra verte az Espanyolt, ötnél nagyobb különbséggel viszont még egyetlen klub sem nyert döntőt.

Címlapfotó: Cristina Cruicler/AFP

Olvasói sztorik