Nemzetközi foci

Wenger a szezon végén távozik az Arsenaltól – hivatalos

A 68 éves francia szakember lemond a menedzseri posztról.

Az Arsenal hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat francia menedzsere, Arséne Wenger a szezon végén távozik a kispadról. Erről maga a 68 éves szakember tájékoztatta a szurkolókat.

Alapos gondolkodás és a klubbal való egyeztetést után úgy érzem, eljött a megfelelő pillanat arra, hogy a szezon végeztével lemondjak. Hálás vagyok, amiért ennyi emlékezetes éven át szolgálhattam a klubot, tettem mindezt teljes odaadással és becsülettel. Szeretnék köszönetet mondani a stábnak, a játékosoknak, a vezetőknek és a szurkolóknak, akik különlegessé tették ezt a klubot. Minden Arsenal-szimpatizánsnak üzenem, tartsák tiszteletben a klub értékeit! Örökké szeretni és támogatni fogom az Arsenalt.

– idézi Wengert az Arsenal honlapja.

A francia szakember 1996 októberében vette át az Ágyúsok irányítását, az elmúlt közel 22 évben háromszor nyerte meg Premier League-t, hétszer az FA Kupát, 1998-ban és 2002-ben a duplázás is összejött. Hatszor nyertek angol Szuperkupát, 2006-ban pedig Bajnokok Ligája-döntőig vezette a londoniakat.

Az angol futball egyik legkomolyabb csúcsát vele érte el az Arsenal, veretlenül nyert bajnokságot, és végül 49 meccs után kapott csak ki. Az elmúlt esztendők azonban közel sem voltak annyira sikeresek, mint az első évtizede, a szurkolók többször ellene fordultak, időszerű volt a visszavonulása.

A mostani szezonban csak a hatodik helyen áll az Arsenal, és úgy tűnik, az előző idény után másodszor sem kerül a BL-indulást jelentő első négy közé.

Olvasói sztorik