Nemzetközi foci

“Te egy kézzel több lövést hárítasz, mint Casillas”

Mourinho nyilatkozata új dimenzióba helyezi az "alázást".

2013-ban a Konföderációs Kupa döntőjében Brazília 3-0-ra megverte Spanyolországot Fred duplájával és Neymar találatával. A találkozót követően a brazilok játékosát, Júlio Césart választották a torna legjobb kapusának, a díjat pedig Iker Casillas mezében vette át, kifejezve ezzel a spanyol legenda iránti csodálatát.

A jelenleg a Flamengóban védő hálóőr a Selecao Sportv-nek adott nyilatkozatában egy érdekes üzenetváltást is elárult arról az estéről, ugyanis amikor belépett a meccs után az öltözőbe, a korábbi edzője, José Mourinho sms-ére lett figyelmes.

Te őrült vagy. Casillasnak kellett volna felvennie a te mezedet, nem neked az övét. Te egy kézzel több lövést hárítasz, mint ő – írta az akkoriban a Real Madridot irányító portugál tréner Césarnak.

A 38 éves kapus aztán még több fura sztorit elárult az interes korszakáról, amikor még együtt dolgozott Mourinhóval.

César az Internél dolgozott együtt Mourinhóval. Fotó: AFP / GIUSEPPE CACACE

– Magas elvárásai voltak a játékosaival szemben. Az első év nagyszerűen sikerült, de a második már sokkal nehezebb volt. Úgy mentem ki a meccsekre, hogy attól féltem, nehogy nagyot hibázzak, különben akár az a karrierembe is kerülhet. Amikor nem ment olyan jól, az edzéseken Mourinho próbált közvetlen lenni velem, azt mondta, a világ legjobb kapusa vagyok, de jelenlegi formám alapján Serie C-s játékos vagyok – írja a Marca.

César azt is elárulta, a portugál tréner nagyon sokszor gúnyolódott rajta, és azt mondogatta neki, hogy fél a labdától.

Volt idő, amikor azt akarta, hogy sárga mezben lépjek pályára, de abban a szezonban csupán fehér, fekete és szürke dressz állt a kapusok rendelkezésére. Ő mégis odaadott nekem egy sárga mezt, amit edzéseken viseltünk, de én nem akartam felvenni. Aztán nem sokkal később már sárga mezben álltam a kapuba…

Olvasói sztorik