Nemzetközi foci

Eldőlt, Ibra ott lesz a világbajnokságon

Amerikai tv-show-ban vallott a Los Angeles Galaxy új sztárja.

Egyre inkább úgy tűnik, szeretne részt venni az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon Zlatan Ibrahimovic, aki a 2016-os Európa-bajnokság után lemondta a válogatottságot.

Nem lenne ez világbajnokság, ha nem lennék ott – jelentette ki Jimmy Kimmel show-jában az amerikai ABC csatornán, majd, hogy ne maradjanak kételyek, hozzátette: – Igen, megyek a világbajnokságra.

Ugyanakkor arra a felvetésre, hogy játékosként utazik-e Oroszországba vagy más szerepkörben, nem válaszolt konkrétan.

– Én csak annyit mondtam, hogy megyek a világbajnokságra. Ha többet mondok, fellógatnak, úgyhogy figyelek arra, mit mondok – folytatta.

Március közepén Janne Andersson, a svéd válogatott szövetségi kapitánya az Ibrahimovic visszatéréséről szóló híresztelésekre úgy reagált, nincs kapcsolatban a játékossal, egyúttal arra biztatta, hogy hívja fel őt – írja az MTI.

Erre is utalva a támadó megismételte korábbi kijelentését, miszerint ha ő ott akar lenni a világbajnokságon, akkor ott is lesz.

Vb-szereplésével kapcsolatban másfél hete az a gond merült fel, hogy résztulajdonosa egy fogadóirodának, márpedig a nemzetközi szövetség etikai kódexe alapján ez szabálytalan. A svéd Aftonbladet című lap szerint ugyanakkor már kész a terv arra az esetre, ha a támadó mégis bekerülne a svédek vb-keretébe. Ebben az esetben a Bethard nevű fogadóiroda egyik többségi tulajdonosa megvásárolná a futballista részesedését.

A 36 éves Ibrahimovic a tavalyi évet sérülés miatt szinte teljesen kihagyta, majd márciusban igazolt a Manchester Unitedtől az észak-amerikai bajnokságban szereplő Los Angeles Galaxy-hez. A válogatottal kétszer – 2002-ben és 2006-ban – járt világbajnokságon, és mindkétszer a nyolcaddöntőben búcsúzott. A svéd nemzeti csapatban 116 mérkőzésen 62 gólt szerzett.

A svédek a vb-n a németekkel, a mexikóiakkal és a dél-koreaiakkal szerepelnek egy csoportban.

Olvasói sztorik