Nemzetközi foci

Buffon még egy szezont bevállal a Juventusnál?

A szakértő szerint simán maradhat még egy évet a Juventusban.

Hétfőn robbant az átigazolási bomba, miszerint az argentin Boca Juniors leigazolná a Juventus olasz ikonját, Gianluigi Buffont. A sajtóhírek arról szóltak, hogy a Bocában futballozó Carlos Tévez próbálná meg odacsábítani a 40 esztendős legendát, akivel korábban csapattársak voltak. Honlapunk megkérdezte a magyar válogatott egykori szövetségi kapitányát, az olasz futball szakértőjét, Várhidi Pétert, hogy szerinte lehet-e realitása ennek a transzfernek.

– Az természetesen elképzelhető, hogy Tévez oda akarja csábítani, de nagy realitását ennek nem látom – kezdte Várhidi Péter. – Argentína azért nem az az ország, ahova nagy pénzért szoktak igazolni játékosok. A Buffon kaliberű sztárok esetében inkább Kínát tudnám elképzelni, ha egyáltalán akar még futballozni. Viszont ő olyan sportember, aki a saját erényeit végletekig kihasználva próbál a profi futballban maradni. Nem hiszem, hogy negyvenéves kora után szüksége lesz arra, hogy ilyen helyre menjen védeni. Mindkét oldal álláspontját megértem. A Boca Juniors persze, hogy szeretne egy ilyen játékost, hiszen reklámértékben rengeteget dobna a klubon, de nem hinném, hogy Buffon ilyenre képes lenne. Ezt kicsit erősnek érzem…

Umtiti és Toni Kroos, észnél kell lennie a Barcelonának
Mourinho begyújtotta a "rakétákat", mer nagyot álmodni az MU menedzsere.

Várhidi azonban azt nem zárja ki, hogy a rutinos hálóőr még egy idényt védjen a Juventusban.

– Az utóbbi meccseit elnézve még mindig nagyon fitt állapotban van. A szezon eleje nem sikerült neki tökéletesen, de ennyi idősen már előfordulhatnak hullámvölgyek a teljesítményben. Most az idény végére megint nagyon kiegyenesedett, nagyon jól véd, úgyhogy ha bírja fizikálisan, akkor benne lehet még egy év.

Olvasói sztorik