Nemzetközi foci

Iniesta megerősítette: döntött a jövőjéről

A szombati bajnokin a Barcelona-szurkolók is arra kérték, maradjon. Lehet, hogy hiába.

A keddi, Roma elleni 3-0-s Bajnokok Ligája-vereség – mely kiesést jelentett – után Andrés Iniesta, a Barcelona klasszisa azt nyilatkozta, valószínűleg ez volt az utolsó BL-mérkőzése a klub színeiben. A játékost újra megkérdezték a hétközi kijelentése kapcsán, de úgy tűnik, véleménye nem változott, annak ellenére sem, hogy a hétvégi bajnokin a szurkolók is arra biztatták, maradjon.

– Már döntöttem a jövőmről – idézi Iniestát az AS a szombati, Valencia elleni 2-1-es győzelem után. – Mindig támogatást kaptam a szurkolóktól, hálás vagyok nekik, azoknak, akik már húsz éve itt vannak mellettem. A támogatásuk is kellett a győzelemhez. Amikor ismertetnem kell a döntésemet, tudatom a klubbal, aztán mindenki más is megtudja, hogyan döntöttem. Boldog vagyok a klubnál, ennek a sikernek is örülök, hiszen a LaLigában nyerni óriási dolog.

Iniesta azt is leszögezte: a kellemetlen BL-kiesés után nem voltak nézeteltérések a vezetőedző, Ernesto Valverde és a csapat között: „A játékosok futballoztak, nem az edző” – zárta rövidre. A Roma feltámadása kapcsán elmondta, legalább olyan váratlan, mint az előző kiírásban a Barcelona PSG elleni fordítása.

Iniesta már eldöntötte, hol folytatja nyártól Fotó: Lluis Gene/AFP

Címlapfotó: Oscar del Pozo/AFP

Olvasói sztorik