Nemzetközi foci

Nem esett szét a Barcelona a BL-kudarc után

A katalánok már csak centikre vannak a bajnoki címtől.

A Bajnokok Ligája-kiesés után hazai pályán folytatta szereplését a Barcelona . Az ellenfél ezúttal a Valencia volt, amely ellen már ebben az idényben kétszer is győztesként került ki a párharcból, igaz, hogy azokat a meccseket a kupában játszották a felek. Előző bajnoki ütközetükön nem bírt egymással a két csapat, csupán 1-1 gólig jutottak.

Ezúttal azonban némileg összeszedettebb volt a hazai alakulat, Philippe Coutinho zseniális passza után Luis Suárez révén viszonylag korán, cirka negyed óra elteltével meg is szerezték a vezetést, majd a fordulást követően Samuel Umtiti fejelte a Barca második gólját. Itt azonban még nem ért véget a történet, ugyanis öt perccel a vége előtt Ousmane Dembélé szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Dani Parejo pedig értékesítette a büntetőt, bár először úgy tűnt Marc-André ter Stegen hárítani tud, de a labda csak átgurult rajta. Ez az eredmény már kitartott a végső sípszóig, így a Barcelona végül be tudta húzni a három pontot (2-1).

Nem szabad leírni azonban a Valenciát sem, ugyanis bár labdabirtoklásban messze alulmaradtak a katalánokkal szemben, mégis sokkal több lövésük volt, más kérdés, hogy ebből csak a töredéke ment kapura. Ezzel a győzelemmel a Barcelona egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez, míg a Valencia nem tud ellépni a Real Madridtól, így akár még le is csúszhat a dobogóról.

Íme Suarez találata:

Címlapkép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik